Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan kell elképzelni egy...

Hogyan kell elképzelni egy atombomba irányítását?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy például az lehetséges lenne, hogy egy Oroszországból elindított atombomba elérje egy órán belül például Berlint? Valahol ilyesmit olvastam de már nem emlékszem hol. Próbáltam keresni neten erről dolgokat, de konkrétan az atombomba célzott irányításáról nem nagyon találtam információkat. Lehetséges lenne ilyen módon megsemmisíteni egész Berlint például? Ebbe belegondolni is félelmetes. Laikus vagyok a témában.
2024. máj. 2. 11:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#10 És az is igaz hogy amikor leállították az usa űrrepülő gép programját akkor a nagy világbéka alatt az oroszok látták el a nemzetközi űrállomást. Ha fellövi és pályára áll majd dokkol és mindezt akár automatikusan is (progresz), majd még egy része vissza is tér a nemzetközi legényekkel akkor tényleg gagyi lehet. Az űrrakéták és az interkontinentális rakéták meghajtás szempontjából azonos családból származnak, irányítás szempontjából is hasonlóak.

Vitatkozhatunk itt hogy az amerikai vagy az orosz rakéta a jobb és bizonyára igazad van hogy az amerikai pontosabb, de pár száz méter eltérés 100 kt-ás robbanófejnél szinte jelentéktelen.

"Az első interkontinentális (5500 km-nél nagyobb hatótávolságú, kétlépcsős, mintegy 250 t starttömegű) ballisztikus óriás rakétát a Szovjetunióban indították sikeresen útnak 1957 augusztusában. Alig fél esztendővel később az Egyesült Államokban is megjelent az első interkontinentális rakéta."

"Az Atlas volt az első amerikai ICBM és az egyik első nagy folyékony tüzelésű rakéta. Miután megnézte az Atlas Serial 7D felrobbanását nem sokkal az éjszakai indítása után , Gus Grissom, a Mercury űrhajós megjegyezte: "Tényleg ráérünk ezekre a dolgokra."

Nem akarom az oroszokat fényezni mert én is szívesebben ülök egy mercédesbe mint egy ladába de ha nem lenne használható rakétájuk akkor szerinted az usa nem támadta volna már meg őket? Europát nyugodtan kiveheted a képből mert k@rvára nem érdekli az usa-t hogy mi történik velünk, csak egy ütköző zóna vagyunk nekik.

2024. máj. 3. 16:51
 12/18 anonim ***** válasza:
Az USA miért támadta volna meg indok nélkül az oroszokat? Ez eddig a legnagyobb hülyeség, amit hallottam eddig a témában. Az, hogy az oroszoknak állításuk szerint van bevethető atomjuk, az egy dolog, de nem azért fenyegetőznek vele, mert annyira igényt tartanánk a földjükre, ha nem lenne, hanem csak szimplán a NATO terjeszkedését tartják sakkban vele. Tulajdonképpen a frissen sült NATO tagok bebizonyították, hogy üres fenyegetőzés volt a részükről az atom, mert mégsem tettek semmit, pedig hogy megígérte Putyin... Hát látjuk.
2024. máj. 3. 17:04
 13/18 anonim ***** válasza:
68%
Az usa nem támad meg senkit indok nélkül. De magas fokon műveli az indok gyártást (Pl.:Szaddam vegyifegyverei).
2024. máj. 3. 17:15
 14/18 anonim ***** válasza:
Egyszer kell csak tévedni ezzel az "üres fenyegetés"-el.
2024. máj. 3. 17:16
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Aha, és majd pont az oroszokat akarja megtámadni "indokgyártással"... Hagyjuk már az ostoba teóriákat. Semmilyen érdekeltsége nincsen az USA-nak azon a területen.
2024. máj. 3. 17:22
 16/18 anonim ***** válasza:
84%
#15 egy világhatalomnak a világ minden cm2-én van érdekeltsége :D
2024. máj. 3. 19:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Ma már 2.5 perc alatt a Föld túloldalára tudnak lőni takétákat.
2024. máj. 26. 09:56
 18/18 PMC Wagner ***** válasza:
68%

"Semmilyen érdekeltsége nincsen az USA-nak azon a területen."

jah csak világ legnagyobb ásványkincs készlete. sokkal kisebb dolgokért is indítottak már háborút.

2024. máj. 27. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!