Miért van szükség honvédségre? Mire jó?
Hát... te most szó szerint nem érted, hogy mire jó egy ország számára a védereje? Az állam legelemibb feladata az állampolgárai védelme. A külső fenyegetést elhárító állami erőszakszervezetet pedig nálunk Honvédségnek hívják.
Értem én, hogy az utóbbi évtizedekben szerencsére nem volt rájuk sosem látványosan szükség, de nem dobod ki a poroltót a házból, csak azért, mert eddig nem volt tűz, ugye? Meg nem szereled le az ajtóról a zárat, mert eddig még sosem tört be senki? Meg azért a kereszteződésekben is körbenézel akkor is, ha tegnap ott nem jött senki, ugye?
# 4
A Honvédséget úgy leépítették, hogy egy lángosozó bódét nem tudna felszámolni.
"A Honvédséget úgy leépítették, hogy egy lángosozó bódét nem tudna felszámolni."
Persze hogy leépítette a kleptokrata, putyinista, féldiktatórikus tolvaj bandánk. Nem írtam, hogy nem.
"kleptokrata, putyinista, féldiktatórikus tolvaj bandánk."
Pont nem orbánék kezdték leépíteni... Nem is tudom ki adott el 200 T-72-t ingyen szíriának aki később a tálibokhoz került...
"Pont nem orbánék kezdték leépíteni.."
Nem Orbánék kezdték el, de nem lehet mindig ezzel takarózni, hogy más is csinálta.
Viszont volt amit ők kezdtek el: nézd meg, hogy a rendszerváltás óta, mely években voltak sorozatban a legalacsonyabb honvédségi kiadások... na, megspóroljam neked a keresést? Hát igen, a kétharmados Fidesz "kormányzások" alatt. Juhú!
# 7
Jajj de jó, hogy a Honvédség a téma, de egy ilyen kérdésnél is csak a Putyin, a diktatúra, és a hasonló dolgok teli torokból üvöltözésére telik.
Hogy jön ide a Putyin ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!