Mi értelme van annak hogy a gazdag ukrán állampolgárok mentességet kapnak és nem sorozzák be őket az Ukrán Hadseregbe?
Azt hittem a sorozás az sorozás. Hiszen pont attól sorozás, hogy nincs választási lehetőség, hanem besoroznak.
Akkor mi az hogy az elitnek nem kell harcolnia, de a szegényebb embereknek meg igen?
Logikusan gondolkodva (tudom, ez a Fideszeseknek nem erőssége) sehol a világon nem érdeke az országnak és vezetésének, hogy a "hasznos" emberek be legyenek sorozva.
Ha van 50 gyárad, foglalkoztatsz 50 ezer embert, termeled a GDP-t akkor te sokkal hasznosabb leszel az államnak élve és nem fognak elpazarolni téged a lövészárkokban.
Ezen csak az lepődik meg aki még soha életében egy percet sem gondolkodott.
"Logikusan gondolkodva (tudom, ez a Fideszeseknek nem erőssége) sehol a világon nem érdeke az országnak és vezetésének, hogy a "hasznos" emberek be legyenek sorozva.
Ha van 50 gyárad, foglalkoztatsz 50 ezer embert, termeled a GDP-t akkor te sokkal hasznosabb leszel az államnak élve és nem fognak elpazarolni téged a lövészárkokban.
Ezen csak az lepődik meg aki még soha életében egy percet sem gondolkodott."
Igen az átlag Fideszesek tényleg nem zsenik, de szerencse hogy én nem vagyok az sőt sose szavaztam a FIDESZ-re.
Igen egy országnak tényleg fontos háború idején hogy a nélkülözhetetlen emberek a hátországban legyenek mert ott van rájuk szükség nélkülözhetetlen szakemberekre például energetikai szektorban dolgozókra akik mondjuk az elektromos hálózatot javítják amire elég nagy szükség is van főleg hogy az oroszok erőteljesen bombázzák a rendszert, milyen érdekes több nagyváros panaszkodik a hadseregnek hogy ne vigyék el a frontra a szakembereiket mert nem tudja ki megjavítani a megsérült elektromos hálózatot helyettük. A gyárba szakemberek igen karbantartó gépkezelő kell de egyszerű szalagsoron nők is szoktak dolgozni hozzáteszem. Mozdonyvezető repülőgépvezető és ilyen szakmákat nem lehet csak úgy helyettesíteni amit ugyanúgy akár évekig kell tanulni, de buszsofőrként és bányászként is (igen lent a föld alatt rendes bányászként) sok helyen már nők dolgoznak.
Tehát az a tényleg igazán fontos nélkülözhetetlen szakember akiket nem tudnának helyettesíteni mondjuk nőkel vagy nyugdíjasokkal az nagyon max pár tízezer (nem 600 ezer fő) akiknek egy részét még így is a frontra küldik (fent említett villamosmérnökök).
De a rendelet által mentesített gyártulajdonosok oligarchák tisztségviselők politikusok sikkasztó bűnöző tolvajok akik a (600 ezer fő "fontos" emberek) túlnyomó részét képviselik maga az Elit akik csak a pénzt teszik el lopják vagy sikkasztják és semmi érdemleges termelő munkát vagy az ország működésében nélkülözhetetlen munkát nem végeznek, na ők pont a frontra valók az első vonalba.
Aki ezt a módosítást támogatja annak meg látszik mennyi esze van, mert nekik ezek szerint a gazdag gyártulajdonos a fontos nélkülözhetetlen ember mert hát ők sokat adóznak nem pedig a tényleg nélkülözhetetlen fontos szakember pl villamosmérnök akiket a frontra küldenek, tényleg meglátszik mennyi eszük van azoknak akik az ilyen gazdagokat védik mert ha akaratukon kívül is pont az olyan nélkülözhető Mészáros Lőrinc Orbán Viktor Rogán Antal Tiborcz István féle embereket tartja igazán fontosnak és nélkülözhetetlennek (mert hát ők gazdagok és ők termelnek az államkaszába pénzt 🤣 .d.óta) akiket normális értelmes ember inkább a frontra küldene ott is az első vonalba akik pedig tényleg nélkülözhetetlenek mert nélkül tényleg megáll a termelés az infrastruktúra azokat pedig küldenék a frontra.
De hát ezeket amiket leírtam csak az ilyen értelmileg Fideszes szinten leragadt emberek nem tudják felfogni megérteni akik még tényleg soha életükben egy percet sem gondolkodtak.
De sebaj ez a törvénymódosítás biztos jót tesz majd az ukrán morálnak :)
Azt sugallja az átlag ukránnak hogy halj meg hogy a dúsgazdag ukrán honfitársaid még gazdagabbak legyenek akik mondjuk állami megrendelést kapó cégek gyártulajdonosai, így aztán majd tényleg szaladni fognak az átlag ukrán férfiak a sereg-től a zöldhatár felé (nem a seregbe).
De ahogy látom az oroszok rá is álltak a témára a médiaháború keretein belül.
Az a baj, hiába osztod az észt, hogy a buszsofőr meg bányász az ország alfája és omegája, őket még mindig könnyebb pótolni, mint egy "nagytőkést" aki munkát ad tízezreknek.
Lehet hőbörögni, sehol a világon nem a szűk politikai vezetés fog kimenni a frontra, mint ahogy sem Putyin, sem Biden nem állt be az első sorba. És nyilván a maguk sleppjét védeni fogják, ezen lehet hőbörögni, szomorú dolog, de a világ így működik.
Eleve ott erősen korlátolt a látásmódod, hogy számodra minden "gazdag állampolgár" csak és kizárólag sikkasztó, élősködő bűnöző lehet.
Szerinted Ukrajna arról híre hogy egy kicsit se korruptabb mint Magyarország 🤣
Szerintem meg Ukrajna körülbelül Oroszország szintjén van legalábbis korrupcióban. Gondolom te is tisztában vagy a mai fideszes rendszerbeli magyar gazdag állampolgárok arányával aki NER lovag az gazdag aki nem hódol be Simicska Bige stb arra rászálnak és elkezd elég gyorsan szegényedni, Ukrajna ennél rosszabb. Ugy hogy szerintem inkább neked elég erősen korlátolt a látásmódod.
"Szerinted Ukrajna arról híre hogy egy kicsit se korruptabb mint Magyarország"
Itthon éppen melyik minisztériumban nem folyik korrupció kapcsán nyomozás, még úgy is, hogy közben fideszes a főügyész? Jó 15 éve csak kismiska az ukrán korrupció a magyarhoz képest... de már lassan az orosz is az.
Tények: Korrupcióérzékelési index
Második táblázat 2019-es év (sajnos az első táblázaton nincs minden ország fent nem fért rá se Oroszország se Ukrajna)(az első a legkevésbé korrupt ország)
2019-es adat:
Magyarország 70
Ukrajna 126
Oroszország 137
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!