Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért mondják néhányan, hogy...

Miért mondják néhányan, hogy igazán férfivá a katonaság teszi az embert, mikor ez egyáltalán nem így van?

Figyelt kérdés
Nézzünk végig az egykori sorkatonákon, és megállapíthatjuk, hogy semmivel sem férfiasabbak, keményebbek, mint a mostani fiatal generáció, akik már kötelezően nem voltak katonák. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál ebben a tekintetben. Akkor mire alapozzák néhányan ezt a téves feltevést?
2024. ápr. 2. 15:24
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
58%
4-es valaszolo nem hiszem, hogy latja, de leirom. Szerintem amit vegig csinaltal, nem attol csinaltad vegig, mert be kellett akkor meg vonulni. Az orszag eleteben talan az volt a legszemetebb idoszak es te pont akkor csinaltad ezt vegig. Hadd irjam le en is! En csoro gyerek voltam. Apam a 90-es elejen lett kisvallalkozo. Egy filler zsebpenzt nem kaptam sose. Ha valamire szuksegem volt, vagy megvettek nekem, vagy szettartak a kezuket. Legtobbszor az utobbi. Es nem iPhone vagy ilyesmi dolgokrol beszelunk. 13-14 eves korom kornyeken kezdtem el apam epitoipari vallalkozasaban dolgozni zsebpenzert. Nyaron nyomtam az epitkezeseken es ev kozben hetvegeken, meg amikor tudtam. Amikor mas a dizsiben nyomta, akkor en nem. Jol tettem? Nem! Elobbre vagyok ettol? Nem lettem. Hol van mar az a par filler? En vagyok a hos? Francokat! Inkabb egy balek. En mar tini koromban elraktam jo par kobmeter sodert. Katona nem voltam. Szerencsere sikerult megusznom. Neked a katonasag kellett hozza elvileg, hogy ellapatolj par kobmeter sodert. Mire te eljutottal odaig, en mar tini koromban elraktam ennek a tobbszoroset. Mirol beszelunk?
2024. jún. 5. 01:41
 32/36 anonim ***** válasza:
50%
29/31 Irsz arrol, hogy olvaszto tegely, meg elettapasztalat szerzo meg stb. stb. Nos en nem voltam katona. Hala a magassagosnak! Sajnos en fiatal koromban olyan mentalis es fizikai allapotban voltam, hogy nekem tuti jot nem tett volna akkor es ott. De azt az elettapasztalatot, amit te is irsz, nekem megadta mas. Pl. levelezon jartam fosulira. Az evfolyamtarsaim kozott rengeteg fele ember volt. Dolgozott mar mindenki. Toluk en boven megkaptam ugyanezt. Apam epitoipari vllalkozasaban mar tini korom ota dolgoztam. Ott is rengeteg olyan ember volt, aki elettapasztalattal tudott szolgalni. Toluk megtanultam, hogyan ne! A katonai szolgalat celja nem a neveles hianyossagainak bepotlasa kellene, hogy legyen. Az orszag vedelmi kepessegei attol meg nem lesznek jobbak.
2024. jún. 5. 01:53
 33/36 anonim ***** válasza:
75%
Elozo ket valaszt is en irtam. Azokban inkabb masoknak reagalok. Itt most inkabb altalanossagban irnek. Az zavar ebben a temaban, hogy fundamentalisan rossz a megkozelites. Rettenetesen felbosszant. Szuksegtelen boveb kifejteni, hogy a kommunizmus idoszakaban mennyire lejarattak ezt az intezmenyt. Egeszen a 2004-es kivezeteseig az a Magyar Nephadsereg volt. Az emberek meg ma is ugy tekintenek erre az egeszre, mint nepneveles illetve az otthoni hianyos szocializacio bepotlasa. Nem errol kellene szoljon! Nalam is forro tema ez es ahol lehet hozza is szolog. Sok szok szaz alkalommal irtam mar le, hogy nem azert lett felfuggesztve (nem megszuntetve), hogy kimeljek a fiatal ferfiak lelket, hanem azert, mert nem volt ra penz. A hadakozas penzbe kerul. Egy ilyen szisztema is rengetegbe. Mennyi lenne a letszam? Kb. 60-70000? Az orszag gazdasaga elbirja ezt? Fiatal embereket vonnanak ki a forgalombol, akik dolgoznak es adot fizetnek. Nem vagyok amugy ellenzoje ennek az intezmenynek. Szerintem kell neki talalni egy hatekony keretet es ugy vezetni vissza. Szerintem iskolai oktatassal siman integralhato. Lehetne nepszerusiteni a loveszet oktatasat loter latogatast. Lehetne lehetoseget biztositani, hogy akit a sport loveszet meg ilyesmi erdekel, az csinalhassa stb. Egy orszag vedelmi kepessege nem kizarolag azon mulik, hogy egy embert 1-2 akarhany evre rangatnak be szolgalatra. Rengeteg jarulekos dolog van. Sose hallom, hogy nepszerusitenek a sport tevekenyseget, az egeszsegtudatos eletet. Az osszes agyhalott csak azzal tud jonni, hogy rangassak be az egyszeri fiatalt es jol torjek meg meg szivassak es akkor majd az o nyomorult lelke orulhet. Foleg az idosebb korosztaly szinte infernalis gyulolettel es megvetessel viseltetik a fiatalabb korosztalyok irant. Hangot adnak annak, hogy milyen sz@rok meg stb. Azert pl. miert nem szolal fel senki, hogy ne arusitsanak iskolakban edessegeket, cukros uditoket es mas egeszsegtelen elelmiszereket? Ilyet miert nem latok? Ma mar a kozgondolkodas is teljesen mas, mint regebben volt. A fiatalabbak nem igazan erzik az orszagot a magukenak. Nagyon gyenge a nemzettudat. Ezen is dolgozni kellene.
2024. jún. 5. 02:13
 34/36 anonim ***** válasza:
72%
Ha képes voltál ezt beküldeni kérdésként, akkor teljesen mindegy, hogy ki mit válaszol, mert úgy sem fogod felfogni. Ezer meg egy kérdés alatt ki van fejtve egyébként már itt, ezen a platformon is! Ha tényleg érdekelnek érvek és ellenérvek, vedd a fáradtságot, hogy rászűrsz a témakörben beküldött kérdésekre!
2024. jún. 14. 07:45
 35/36 anonim ***** válasza:
A sorkatonaság pávátlanította az országot.
2024. júl. 19. 06:29
 36/36 A kérdező kommentje:
Vagy elhülyítette mint a te esetedben 35ös
2024. júl. 19. 06:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!