Amikor volt kötelező sorkatonai szolgálat a női tisztek emberileg milyenek voltak általába?
Figyelt kérdés
márc. 20. 20:49
1/9 anonim válasza:
Szerintem akkor még nemigen voltak női tisztek.
2/9 anonim válasza:
Akkor nem nagyon voltak női tisztek. (Legfeljebb irodákban, egészségügyben.)
3/9 anonim válasza:
Nem voltak női tisztek
Én egyel se találkoztam anno
4/9 anonim válasza:
Kettő tiszthelyettest láttam messziről, ők igencsak kövérek voltak. Kiképző beosztásban nem voltak nők.
5/9 anonim válasza:
18 hónapot húztam le sorkatonaként - egyetlen női tiszttel sem találkoztam.
6/9 anonim válasza:
Voltak nők hivatásos katonák, tisztek is. Főleg eü, hadtáp és hasonló területen. Az tény, hogy kevesen. Hogy milyenek voltak? Mint általában az emberek, volt ilyen is, olyan is.
7/9 anonim válasza:
Sorállományúként nem nagyon találkoztál női tiszttel. Kiképző 0, vezénylőtiszt 0, szolgálatvezető 0 női tiszt volt. Az egészségügyben, hadtápban, s fent a "fejesek" mellett találkoztál mutatóban 1-1-el Budapesten, a nagyobb megyeszékhelyeken, máshol nem.
8/9 anonim válasza:
Akkoriban tipikusan egy laktanyában egy ezred volt, ennek 3 zászlóaljánál egyáltalán nem volt nő (itt hivatásosok: zászlóalj parancsnok, helyettese, századparancsnok, szakasz parancsnokok, század szolgálatvezetők), csak az ezred közvetlen szervezeti egységeknél (ide tartozott pl. egészségügy, pénzügy, ellátás).
9/9 Morfondir válasza:
Aránylag kis alegységnél voltam, de nálunk 2 hölgy is volt.😎
Egy hadtápos zászlós ( A férje is hivatásos volt nálunk.), és egy híradós főhadnagy. Ez utóbbi századparancsnok volt, és igen kemény. Iron Maiden volt a beceneve, és olyan vörös haja volt, hogy szinte lángolt.😄
De tény, hogy nem volt sok hivatásos katonanő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!