Mi lesz, ha kitör a III. Világháború?
3 eset lehetséges:
a)Az egyik fél megszerzi szövetségesének Chuck Norrist, és hihetetlen fölénnyel megnyerik a háborút.
b)A háború Chuch Norris és az emberiség között törne ki. Ezt rövid idő alatt hatalmas fölénnyle nyerné Chuck Norris.
c)Az idő múlásával feltalálják a klónozást és Chuck Norrist klónozzák, és a háború Chuck Norris1 és Chuck Norris2 között tör ki.Ez beláthatatlan következményekkel járna. Az egész Föld, sőt Univerzum pusztulásával:D
Boccs, ezt nem hagyhattam ki:D
És komolyra fordítva a szót valószínűleg ez a háború nem tartana évekig, sőt hónapokig sem. 4-5 gombnyomás, pár rakéta bomba ide-oda pár millió ember halála, és 1-2 nap alatt el is dőlne, hogy nincs nyertes, csak vesztes. A vesztes pedig az emberiség.
És mégis, kik állnának egymással szemben? Nem tűnt még fel, hogy a világ országainak 90%-át egy kis csoport irányítja? Az a maradék néhány állam, mint Irán, Észak-Korea meg nem képvisel akkora erőt, ami világháborút tudna indukálni. Őket szép lassan okkupálják, és az országok közötti háborúk korszaka ezzel le is zárul.
Világháborúra csak akkor lenne esély, ha az irányító csoportosulásban szakadás történne, vagy ha valami csoda folytán egy jelentősebb katonai és gazdasági potenciállal rendelkező ország saját vezetést kapna. Erre meg lássuk be, nem sok esély van.
provokator
Mégis ki ellen? Láthatod mit érnek a legmodernebb fegyverek Afganisztánban...LLLLLLÓÓÓÓF@SZT
Kérdésre a válasz: atom, jó sok atom
Szerintem is jó esély van a 3. vh-ra, és ha úgy vesszük, már el is kezdődött.
De szerintem, ez a vh más lesz mint az 1.-2., eleinte sokkal irányítottabb, mesterségesebb lesz az egész. Nem az lesz hogy, pirosgombnyomkodás, meg egyik oldal-másik oldal, hanem mindenki csak találgatni fog hogy mi a fene folyik itt, miért dobtak le bombát itt, miért dobtak le bombát ott, miért támadta meg amerika ezt az országot, miért támadott egymásra két ország.
Ezek mellett összedől a gazdaság, éhezés, polgárháborúk törnek ki, szóval elkezdődik a káosz alsóbb szinteken is.
Hogy miért gondolom ezt: alapvetően azért, mert ez a rendszer, ahogy így van, fenntarthatatlan. Ezen kívül, nagyon sok cégnek/országnak/társaságnak egyre nagyobb hatalom központosul a kezében, és ahogy a gazdaság szép lassan bedől, ezek a hatalmak elkezdenek majd rúgkapálni, helyezkedni. Még több hatalomhoz jutnak, meg persze kivillantják a foguk fehérjét, és kiderül hogy az emberek 90%-nak mennyire kevés hatalma van, és mennyire ki vannak szolgáltatva ezeknek az őrülteknek. Munkanélküliség, infláció. Ez nem fog tetszeni az embereknek, elkezdenek majd lázadozni.
Már kitört. 2001.09.11.-én.
Afganisztán
Irak
Mindig így kezdődik.
Spanyol polgárháború 1936.
Olasz támadás Etiópia ellen 1936-ban.
Gleiwitzi provokáció.
Csak azért linkeltem, hogy vélt vagy valós párhuzamokat fel lehet fedezni a történelemben.
Hiába van béke '45 óta azért jó páran meghaltak már harcok következtében. A '90-es évek elején a jugó válságban is sokan ottmaradtak. Vagy igazából csak a nyugati típusú fejlettebb országok a béke szigetei és a harmadik világban állandó a háború.
Mondjuk azt érdemes hozzátenni, hogy ma már fejlettebb a rakétaelhárítás, mint az eddigi világháború(k)ban volt.
Persze ettől még valahol felrobban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!