A sorkatonaságban miért nem tanították meg rendesen lőni a katonákat? Miért nem lőhettek napi szinten, miért spóroltak ezen?
10 éve olvastam, hogy a lőszert a honvédség ömlesztve veszi valami 8.5 forintos darabonkénti áron. Gondolom egy katona étkeztetése már akkor kerülhetett napi 1500-2000 forintba a honvédségnek, ebből durván kijön 200 lőszer egy napra.
Tudom, hogy a sorkatonaság sokkal régebben megszűnt, ezt csak szemléltetésképpen írtam, hogy nem 500 forintba került darabonként a lőszer.
Szerintem régebben egyébként egynapi étkeztetés árából még több lőszer is kijött volna, mert akkoriban olcsóbb volt a nyersanyag, a munkaerő + az oroszoknak hatalmas fölösleges készletük volt.
Jó, a napi szinten lőgyakorlat talán egy kicsit túlzás, de minden héten mehetett volna. Az összesen 3 lövés 1,5 év alatt viccnek is rossz.
Ha vagonszamra lett volna loszer, akkor sem lett volna a tobbseg jobb sorkatona.
Voltam sorkatona, es szerzodeses is 15 evet Romaniaban. Egy-egy logyakorlaton 60, ha elsunnyogtam, de 120-180 tolteny is jutott fejenkent, evi 3-4-5 alkalommal. Ettol fuggetlenul nem lett senki GI Joe. Sot sokan nem is veszik a faradtsagot hogy pontosan celozzanak.
Arrol nem is beszelve hogy az egesz mekkora nyug, az emberek 98% a hata kozepere se kivanja, ugy allnak hozza mint a foghuzashoz, legyunk tul rajta oszt mindenki menjen a dolgara. Ez meg valoszinu Magyarorszagra is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!