Ukrajna mire menne többel, 220 db WZ-551, vagy 10db lynx harcjárművel?
Azért így adtam meg a mennyiséget, mert a wz-551 400 000 usd, míg egy lynx 9 millióba kerül.
Ha mindet profi személyzet vezeti, akkor melyikkel mennének többre?
Csak azért kérdezem, mert próbálom megérteni, hogy nekünk mi szükségünk volt a legmodernebb cuccokra? Mert értem én, hogy a kínai harcjármű egy buta, egyszerű cucc, de megvan a tűzereje. Ha támadás érne minket, akkor ugye a jármű kilövésére is drága fegyvereket használnak. Továbbá ha a túlélésért küzdenénk, akkor új embereket kellene besorozni, és egy ilyen eszközre gondolom, jóval rövidebb ideig tart a kiképzés.
Alapfogalom, APC - páncélzott csapatszállító, IFV - lövészpáncélos. Az APC-n is van fegyverzet és az IFV-k egyes típusai is képesek csapatszállításra, de harcértékben más kategória, jelentős különbség van köztük! Mind páncélvédettségben, mind tűzerőben, mind harctéri teljesítményben.
A WZ-551 (BTR koppintásként) egy APC, a Lynx lövészpáncélos.
Az ár vonatkozásában hozzáteszem, annak csak egy része maga a "vas" és a rászerelt fegyverzet. Nagyobb részt képvisel az elektronika, a tűzvezetés, a kommunikáció, a szenzorok (egyetlen infrakamera többe tud kerülni mint egy Audi).
Ettől még az ukránok örülnének szerintem kb. mindennek is amit megkapnak, mivel elég intenzíven fogynak a harceszközök a fronton. WZ-551-et egyébként nem fognak kapni. Kína nem szállít sem az ukránoknak, sem az oroszoknak.
Bocsi nem a 15 ös vagyok de nem kell sokat keresgélni hozzá. Hivatalos dokumentációt sehol nem fogsz róla találni. De mivel már kilőttek belőle 30 raklapnyit bőven volt idő elemezni a páncélvédelmét.
Ez megközelítőleg pontos
17.: Köszönöm szépen!
Hát én próbáltam rákeresni, de nem találtam semmit sem, milyen kulcsszóra kerestél rá? A KE és HEAT mit jelent?
"kilőttek belőle 30 raklapnyit"
Hát azok jó nagy raklapok lehettek :DDD
"A KE és HEAT mit jelent?"
KE, kinetikai energiát használó gránát típus, pl APFSDS, az tulajdonképpen leválló köpenyes űrméret alatti szárnystabilizált nyíllövedék, pl 120 mm es harckocsi ágyúból kilőtt gránát miután távozik a lövegből ledobja a "papucsot" ami egy tok, a tok belsejében meg mondjuk egy 20mm átmérőjű nagy sűrűségű anyagból volfram ötvözet illetve szegényített urán ami 1500-1800 méter / másodperces sebességgel kis átmérővel becsapódik és átszakítja a páncélt, a páncél belső oldalán pedig mint a fémlap fúrása utáni sorja addig repül a páncéltestben míg meg nem fogja valami. Minél nehezebb a nyíllövedék és minél nagyobb sebességgel csapódik be annál nagyobb a páncélátütő képessége.
Heat, a Monroe hatást kihasználó rendszerint réz betétet alkalmazó lövedék.
A lényege hogy becsapódáskor egy formázott réz betét mögött nagy nyomású robbanóanyag detonál, a nyomás és hő hatására ez a formázott réz betét tulajdonképpen egy olvadt forró plazmává alakul és átégeti a páncélt, majd a harckosi belsejében ez a forró plazma szanaszét fröccsenve távozik.Ennél a gránát típusnál nem számít milyen kezdősebességgel lőtték ki az átütő erején nem változtat. Heat gránát csak sima csővel ellátott huzagolatlan csőből indítható. A huzagolás okozta forgás a becsapódáskor keletkezett plazma hatását szinte semmissé tenné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!