Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az nem hisztéria, hogy szinte...

Az nem hisztéria, hogy szinte minden nap megjelenik egy kérdés a sorkatonaság bevezetéséről?

Figyelt kérdés
NEM ugyanazok a kérdések, amik a sorkatonaság vélt, vagy valós(?) hasznáról szólnak.

#hisztéria #sorkatonaság bevezetése
jan. 30. 19:20
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

"Az egyik generáció puhányol, pávázik, bezzeg a mi időnkben."

Szerencsére nem a teljes generáció, annak csak nagyon-nagyon kis része, bár ők elég hangosak, ezért tűnnek többnek.

"A másik meg piás őrmesterekről hablatyol, kopaszok szivatásáról, és hogy csak alkeszokat termelt ki a sorkatonaság, és aki újból bevezetné az..."

Minek kerteljünk, ez talán nem így volt? Semmi érdemit, értelmeset nem adott hozzá az élethez, hiába pofázzák az előbb említett kevesek. Mondjuk ki, aki újból bevezetné, az egy idióta. Ha szakemberek nem látják semmi értelmét, ő a mínusz tízes intelligenciájával miért akarja tőlük is jobban tudni, és miért nem fogadja el, hogy ez a förtelem, az emberiség szégyene már soha többé nem lesz Magyarországon?

jan. 31. 14:59
 32/36 anonim ***** válasza:
24%

#31 Látom a lényeg nem ment át.

"nem az érvek ütköztetése csak a demagóg baromságok ismételgetéséből áll."

Te most is szóról szóra ezt teszed.

"Minek kerteljünk, ez talán nem így volt?"

-Nem nem így volt.

"Semmi érdemit, értelmeset nem adott hozzá az élethez, hiába pofázzák az előbb említett kevesek."

Nekem és pár ismerősömnek adott is nem csak elvett.

" Mondjuk ki, aki újból bevezetné, az egy idióta."

Én sem támogatnám pedig nekem már a múlt ködébe vész de ez miatt nem idiótázok le senkit mivel ezt nem a nagyszájú kisemberek fogják eldönteni.

"Ha szakemberek nem látják semmi értelmét, ő a mínusz tízes intelligenciájával miért akarja tőlük is jobban tudni, és miért nem fogadja el, hogy ez a förtelem, az emberiség szégyene már soha többé nem lesz Magyarországon?"

-erre egy kicsit összetettebb a válasz.

-pont a NATO szakemberek mondják hogy a háborút a fizetett katonák fogják kezdeni de a néphadseregek fogják befejezni (valami angol sokcsillagos mondta). Ezen kívül több nyugati hadseregben be van vezetve (osztrák, finn, svájci, izraeli) Tudom erre az a válasz hogy azok nem számítanak :)

-Én bent a seregben megismertem pár eléggé inteligens tisztet és sorkatonát, mivel minket megszüntettek mint haderőnem még a szolgálati időm alatt ezért sokat ismerek a civil életből is. Nagy részük megállta a helyét a versenyszférában is.

-Nem vagyunk egyformák de azt kijelenteni hogy az egy förtelem és az emberiség szégyene az erős túlzás, az meg hogy soha többé nem lesz az meg a jóslás kategóriájába tartozik.

Nem szeretném ha kiforgatnátok a szavaimat, én sem szeretném hogy újra bevezessék pedig engem már nem érintene. Viszont én most sem rettegek ha erre sor kerülne max kiváltanám a fiam szolgálatát had éljen békében. Darab darab :)

jan. 31. 16:04
 33/36 anonim ***** válasza:
30: Én tettem fel pár hete azt a kérdést, hogy hogyan zajlott az utolsó nap a sorkatonaságban. Mi a baj vele?
jan. 31. 16:12
 34/36 anonim ***** válasza:
78%

#33 Nincs a kérdéssel semmi baj, olvasd végig amit ott írtam és megkapod a választ.

Kicsit segítek, nem a kérdésre válaszolnak többnyire hanem egymást szapulja a két generáció.

jan. 31. 16:39
 35/36 anonim ***** válasza:

"pont a NATO szakemberek mondják hogy a háborút a fizetett katonák fogják kezdeni de a néphadseregek fogják befejezni"

Magyarázza már el érthetően valaki, hogy a mai modern fegyverek világában mi szükség volna tömeghadseregekre, komolyan nem értem. Az említett sokcsillagos nyilván még több pénzt akart volna saját hadseregének és magának.

"több nyugati hadseregben be van vezetve (osztrák, finn, svájci, izraeli) Tudom erre az a válasz hogy azok nem számítanak :)"

Így is van, ennek semmi jelentősége, az utóbbi időkben inkább kivezették mindenhol, mondjuk a 80-as, 90-es évekhez képest is. Sehol nem a néphadseregé a jövő, majd az a néhány ország is rájön hogy felesleges bohóckodás amit csinálnak. Ha nem, ahhoz sem lesz közünk, nem döntöm el helyettük.

"egymást szapulja a két generáció"

Nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy az idősebbek inkább mellette vannak, a fiatalabbak meg ellene. Jelentős többség nincs mögötte, az biztos. De ha meg úgy van ahogy te írod, én abban se látok problémát. Én is örülök neki, hogy nem olyan őskövület bolsevik módjára gondolkodok, hogy de igenis kell a sorkatonaság. A többség maximum - és szerintem te is közéjük tartozol - utólag gondolja csak szépnek, akkor vagy utálta vagy beletörődött és várta a végét. A többit tartom, azt is hogy az idióta jelzőt alkalmazom a támogatóira (de ez kevés, talán ezer ember ha van ilyen), más magyarázat ugyanis nemigen létezik arra, hogy ezt a borzalmat valaki szeresse.

jan. 31. 18:19
 36/36 anonim ***** válasza:
34: Annál a kérdésemnél speciel mindenki arra válaszolt, senki nem szapulta a másikat.
febr. 1. 07:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!