Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az nem hisztéria, hogy szinte...

Az nem hisztéria, hogy szinte minden nap megjelenik egy kérdés a sorkatonaság bevezetéséről?

Figyelt kérdés
NEM ugyanazok a kérdések, amik a sorkatonaság vélt, vagy valós(?) hasznáról szólnak.

#hisztéria #sorkatonaság bevezetése
jan. 30. 19:20
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
51%
#5 Hagyjuk már ezt a “bezzeg aki volt katona” dumát. Nyomorék kölykök? Milyen emberek lettek, akik voltak sorkatonák? Mind lecsúszott játékfüggő alkesz. Ha te általánosítasz, akkor nekünk is lehet gondolom.
jan. 31. 07:04
 12/36 anonim ***** válasza:
64%
11: Na meg a "nyomorék kölykök" zömében olyanok nevelései, akik még voltak katonák. Miért nem adták nekik tovább az odabent állítólag felszippantott hatalmas tudást és fejlődést?🤔
jan. 31. 07:34
 13/36 anonim ***** válasza:
54%
12-es azért, mert ők sem tanultak ott semmi értékelhetőt a piáláson meg a bagózáson, a seftelésen, lopáson kívül. Semmi nem volt ott bent csak vakarták a töküket meg berúgtak. De belőlük ott embert faragtak. Látjuk milyet. Erre aztán lehetnek büszkék.
jan. 31. 07:42
 14/36 anonim ***** válasza:
53%
13: Na igen. Hogy rúgtunk be, meg hogy szívattuk a végefele a kopaszokat. 90%-ban ezekről megy a téma, ha valakik a katonaélményekről nosztalgiáznak.
jan. 31. 07:45
 15/36 A kérdező kommentje:
Nem az a kérdés, hogy mi a véleményünk a sorkatonaságról. (Én 76 évesen ellenzem). Rendszeresen jelennek meg olyan kérdések, hogy hogyan lehet elkerülni, mi a büntetés, ha valaki nem vonul be. Úgy, mintha lenne sorkatonaság, holott még a bevezetéséről sincs szó kormányzati szinten.
jan. 31. 08:54
 16/36 anonim ***** válasza:
65%
Ne is legyen, ekkora társadalmi ellenállás mellett, amúgy már akkor sem volt semmi értelme, és a nemzetközi helyzet sem indokolta (most sem)
jan. 31. 08:58
 17/36 A kérdező kommentje:

Ez ugyanaz, mint az első Orbán kormány (1998-2002) fölvetődött, hogy az egyházi esküvő legyen de jure egyenértékű a polgárival. Végül nem vezették be, mégis olvastam olyat baloldali lapban, hogy a kormány kötelezővé tette (így, múlt időben) az egyházi esküvőt.

Fölösleges, és idétlen hisztériakeltés az ellenzék részéről.

jan. 31. 09:01
 18/36 anonim ***** válasza:
48%
15: Én is tettem fel már több ilyen kérdést, hogy meg lehetett-e x módon úszni a sorkatonaságot, meg hogy mi történt ha y dologra nem volt hajlandó valaki. De ezek a kérdések a múltról szólnak, múlt időben. Pusztán azért kérdezem, mert érdekel a téma. Csakúgy mint az, hogy milyen börtönben lenni.
jan. 31. 09:11
 19/36 anonim ***** válasza:

#15 Soha nem kapsz rá egyenes választ csak azt hogy érdekli őket.

Én csak a rettegők viadalának szoktam nevezni amikor már besokallok a sok marhaságtól :)

Értelmetlen a kérdések zöme hisz aki tud releváns példát hozni az akkor történt a múltban, ha lenne háború az meg most lenne vagy a jövőben. Lehet hogy ki sem érne a behívóparancs mire véget ér a támadás.

jan. 31. 10:21
 20/36 anonim ***** válasza:
19: Miért ne érdekelhetne a múlt?
jan. 31. 10:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!