Mennyi esélye van, hogy még 2024-ben kitör egy nagy háború, ami Magyarországot is érinti?
Annak tükrében, amik az elmúlt napokban, hetekben történtek.
Van esélye a 3. világháborúra, vagy csak egy felfújt lufi ez az egész?
Nem olvasok Origot...
Sok más oldalt viszont igen, külföldi híreket is hallgatok. Egyébként sokkal több releváns infót ad a CNN, BBC és hasonlók.
Valóban nem jól tettem fel a kérdést. Igazából az érdekelt, hogy mit érzékelnek most az emberek, lesz e mostanában 3. világháború.
Ugyanis sorra jönnek olyan hírek, hogy a NATO egyik vezetője (nem tudom melyik hirtelen) mondta pl, hogy a civil lakosságnak is fel kell készülnie egy nagy konfliktusra. Azért az nem Origo szinten van.
Ma tudtam meg, hogy onnantól kezdve beszélnek világháborúrol a katonai, politikai szakemberek, amikor 3 dolog teljesül egyszerre. Az első, hogy Európában van fegyveres konfliktus, a második, hogy a közel-keleten van fegyveres konfliktus, a harmadik pedig, hogy távol-keleten van fegyveres konfliktus. Az első kettő már meg van.
Én értem és jó dolog józanul gondolkozni, hogy hát ugyan mitől lenne harmadik világháborúra 0 %-nál több esély, de ebben a helyzetben, ami most már ki tudja összesen hány országot érint közvetlen katonai beavatkozással, nehéz komolyan gondolni, hogy 0%.
Mondjuk az emberi természet ilyen. Amíg nincs közvetlen rakétatámadás, stb alatt az ember, addig azt mondja, hogy ezek csak a hírekben vannak, ez csak pletyka. Ez a békeidők embere. A másik véglet meg amikor a dédszüleink egész életükben arra készültek, hogy mikor jön egy újabb háború, mert ők ugye benne éltek. Az se jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!