Támogatnátok Magyarországnak a NATO katonai szövetségéből való kilépését?
Mellesleg, kedves kérdező, ha beintünk az USÁ-nak, gondolod, hogy azt ők tapsikolva fogják fogadni?
Akkor számíthatunk rá, hogy mi leszünk a következő Irak.
Ausztria pedig 1955 óta semleges ország.
Ezért teheti meg, hogy kívül marad ezen az egészen.
Mellesleg te komolyan elhiszed, hogy előbb fog az al-Kaida Magyarországon robbantgatni, mint Angliában, Németországban, Franciaországban stb.?
Túl kis halak vagyunk mi ahhoz
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:3
igazad van, csak hát mi van akkor ha kijelentjük hogy ledolgoztuk már a szívességi munkavállalásunkat az eddigi afganisztáni, iraki, illetve ciprusi jelenlétünkkel? :D mondhatjuk azt hogy elég volt! Különben is, most őszintén, nem hiszem el hogy a mi katonáinkon múlik az ottani tevékenységek hatékonysága. Tökéletesen nélkülözhetőek vagyunk, ugyanakkor meg a megítélésünket mégiscsak jelentősen rontjuk az iszlám vallási fanatikusok szemében akik robbantási célpontokat keresnek.
mint már említettem, Magyarország is kapott fenyegetést, és igen, bár igaz hogy nagyobb a valószínűsége annak, hogy nagyobb országban keressenek célpontot, de lehetséges éppen az is hogy olyan helyet válasszanak, amire kevésbé számítanának az emberek, viszont így a fenyegetettség szele tovább erősödhetne. Valamint vegyük csak például ami a madridi pályaudvaron történt néhány évvel ezelőtt. ugyan jóval nagyobb jelentőséggel bíró ország, mint hazánk, de azért befolyása például mégsem olyan nagy, mégis megtörtént ott is a katasztrófa. rögtön vissza is vonták katonáikat a spanyolok.
Valóban nincs mivel bizonyítani hogy megtörténhet, én azért mégsem merném olyan határozottan kijelenteni hogy pusztán azért mert kis ország vagyunk, attól még ne válhassunk vonzó célponttá.
"Van egy apró baj! Az USA már segített magyarországnak akkor amikor a NATO tehetetlenkedett. Ugyanis a délszláv háborút egyedül az USA állította meg! Senki más! És azt látni kellene hogy a délszláv háború nagyon is veszélyeztette Magyarország biztonságát! Magyarország területére bomba hullott többek közt."
Annyira nem, egyetlen eset volt, hogy három tárral mentem ki. :)
A madridi robbantás valószínű volt, az araboknak mindig szúrta a szemét a reconquista. Amúgy Afganisztánba nem kötelező katonákat küldenünk, önkéntes alapon megy, persze jó zsoldért.
Nekem sem tetszik ez az egész, mégis azt mondom, hogy majd jól jön még nekünk a Nato. Jobb, ha kis ország lévén nem pattogunk össze-vissza, mint a nagyok és lapítás helyett játszuk a f@szagyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!