Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaságban hogy zajlott...

Sorkatonaságban hogy zajlott a legutolsó nap a leszerelőknek?

Figyelt kérdés
Mi volt a napnak a menete? Esetleg elmesélhetitek azt is, hogy másnap mit csináltatok.

2024. jan. 10. 08:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó nap rövid volt, mert a többség az ország másik felén lakott (Kádár rendszer).

Előző este megkaptuk a civil ruhánkat, amit bevonuláskor elraktároztak egy zsákba. Egyúttal leadtuk a katonaruháinkat, kivéve a melegítőt (tréningruha), alsóruhát, amit megkaptunk a műbőr kimenőtáskával együtt. Reggel a civilbe öltöztünk, reggeli + kaptunk ebédre konzervet. Megkaptuk az írnoktól az ingyen utazós papírt, felültünk a Csepelre, aztán irány a vasútállomás, onnan mindenki egyénileg utazott.

Amikor mentünk a laktanyából kifelé, az ott maradók az "Öreg tápos nem rezel be, visszajön még kétezerbe'!" rigmust skandálták, de nem lett igazuk, mert közben lerövidült a szolgálat hossza másfélről egy évre, így egyetem után már nem mentünk vissza.

2024. jan. 14. 11:38
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

"Nekem az általános és középsulis ballagásom több, mint 20 éve volt, mégis tisztán emlékszem a napjaikra."

Ebből látszik hogy nem töltötted ki a szolgálati idődet.

2024. jan. 15. 15:25
 13/13 A kérdező kommentje:
12: Milyen szolgálati időt? Én nem voltam katons.
2024. jan. 15. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!