Ukrajnának fog adni a NATO nukleáris fegyvereket vagy hagyják neki, hogy csináljon magának? Ezzel el lehetne rettenteni Putyint és véget érne a háború?
Az 1994-es budapesti memorandum szerződésben az USA, Nagy-Britannia, Oroszország garantálták Ukrajna területi integritását cserébe azért, hogy az mondjon le az atomfegyverekről.
Ez nem jött be, megbukott, így sokak szerint Ukrajnában kellene mégis egy atomarzenál.
"18! Eddig ott tartunk hogy Oroszország küldött atomfegyvereket Fehéroroszországba, akkor ugye tök jó ellenreakció lenne egy rakat amcsi atomfegyver Ukrajnàba. Nem?"
Fehéroroszország nem áll háborúban senkivel és oroszország szövetségese (az USA is tart törökországban atomot egyébként). Ukrajna viszont egy háborúban álló ország ha nem tűnt volna még fel
"Fehéroroszország nem áll háborúban senkivel és oroszország szövetségese "
Ettől még ez a fegyveráttelepítés szembe megy a leszerelési egyezményekkel. Az amerikaiak a fegyvermegosztási program keretében 5 NATO országban tartanak nukleáris fegyvereket, de azok mind légibombák és már a NPT egyezmény előtt is ott voltak.
Belarusz 1994-ben írta alá az NPT-t, amely megállapodást tavaly sikeresen felmondták ezzel az akcióval. Ráadásul Belaruszban nem (csak) légibombákat tárolnak,hanem atomtöltetű fejeket az Iszkander ballisztikus rakétákhoz.
22! Oroszország szerint nincs háború! Akkor fel is vehetik a NATOba Ukrajnát, sőt amerikai haditechnika is mehet, nem igaz?
Ui. Nincs is szebb, mint mikor valaki abba a szarba fullad bele, amit magának csinált, elvégre eddig csak Oroszország támadt nyugat felè nem a NATO kelet felé, és eddig csak Oroszország telepít atomfegyvereket egyre nyugatabbra, és nem a NATO keletebbre...
"Nincs is szebb, mint mikor valaki abba a szarba fullad bele, amit magának csinált, elvégre eddig csak Oroszország támadt nyugat felè nem a NATO kelet felé, és eddig csak Oroszország telepít atomfegyvereket egyre nyugatabbra, és nem a NATO keletebbre."
Nincs is szebb mint amikor történelem ismeret nélkül egy idióta beirogat Mint Te!
,,Ukrajnában az USA rendez be atomarzenált saját hatáskörben, mint tette Németországban, Olaszországban, Törökországban"
Én erre szavaztam ,mert eltudom képzelni ,hogy az USA atomarzenáljának egy
részét odaviszi.(Különben nem hallottam olyanról ,hogy Török,Olasz,Németeknél lenne atomfegyver)
Ezzel Putyin-t ellehetne rettenteni a további háborúzástól.
Én szerintem még hasznos is lenne ,mert a hosszútávon stabilizálhatná Európa békéjét. Ugye az elrettentőereje véget.
Nekem erről ez a véleményem!
27/27 vagyok:
-------------
De persze ezt csak a háború után ,lenne szabad megcsinálni.
Hogy még véletlenül se legyen atomháború.
De egyébként Ukrajnának nem lesz saját atomprogramja ,mert nem telikrá.
Még háború előtt sem tudta megcsinálni rendesen az úthálózatát.(Én jártam ukrajnában!)
"Én erre szavaztam ,mert eltudom képzelni ,hogy az USA atomarzenáljának egy részét odaviszi."
Ez érdekes gondolat. Odaviszik az amcsik az atomfegyvereket Ukrajnába, hogy a fegyvertároló fél órányi repülésre legyen a legközelebbi orosz reptértől? Nyilván, ha biztonságban akarod tudni az elrettentéshez használt atomfegyvereidet, akkor oda telepíted őket, ahol te nem tudod megvédeni őket, de a másik fél legslább könnyen megsemmisítheti azokat. Ez teljesen logikus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!