Háborús helyzet esetén, sorkatonaság visszaállításakor behívják a mentális betegeket?
30 éves vagyok, 22 évesen kerültem először pszichiátriára, diagnózisom az évek alatt változott, volt "skizofrénia" "hebephrenia" "egyéb pszichotikus zavar" újabban pár éve a "skizoaffektív zavar" néven fut a történet. Lényeg hogy nem típusos tünetekkel élek, gyógyszert szedek rá ami mellett el tudtam végezni 5 év egyetemet és igyekszem visszailleszkedni a társadalomba.
Felmerült bennem, olvasva a sok háborús hírt, hogy ha Magyarországon visszavezetnék a kötelező sorkatonaságot, akkor velem mi történne? Meg hogyha tényleg lenne egy háború ahol Magyarország hadviselő fél komolyabban? A kérdést nem azért írom mert meg szeretném úszni a dolgot, ha hívnak én megyek, csak érdekel mire számíthatok. Köszi ha normálisan válaszoltok.
Ha tutiválaszt szeretnél menj egy toborzó irodába.
Ott helyben kiderül,hogy mi várható számodra egy ilyen egyébként elég valószinűtlen helyzetben.
Amugy kevesebbért is alkalmatlannak nyilváníthatnak...
Illetve van még a jelenleg alkalmatlan...tehát akinél várható a gyógyulas. (nem tudom a hivatalos megnevezést)
És a korlátozottan alkalmas(vagymi) aki ugyan elvégezte az alapkiképzest de nem igazán küldhető a frontra (és nem is küldik mert annál értékesebb) modjuk okleveles gépészmérnők. Vagy pszichologus. Orvos. STB...Aki nem potolható egyszerűen mint egy baka.
Nem is tutujgatásról beszéltem.
A jelenkeg alkalmatlan az lehet olyan akinek mondjuk szilánkosan töröt a lába. Az nem fog semmitsem csinálni az alapkiképzésen,és utána sem.
Egy diagnosztizáltan pszichés beteg pedíg bőven lehet alkalmatlan. De meg is gyógyulhat.
És sorozás ide vagy oda nem küldenek minden civilt a frontra golyófogónak mert elfogy a nép.
Elsönek mindig a hivatásosok mennek.
Aztán a tartalékosok.(ha vannak)
Itthon az olyanok akik voltak sorkatonák.
És csak utána kezdenek sorozni,ahol nagyon sok embert kiszornak,mert elég beteg a magyar nép.
3 barátomból 2alkalmatlan...lenne.
A maradék 1is hát azon hogy dagadt lehet segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!