Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Háborús helyzet esetén,...

Háborús helyzet esetén, sorkatonaság visszaállításakor behívják a mentális betegeket?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, 22 évesen kerültem először pszichiátriára, diagnózisom az évek alatt változott, volt "skizofrénia" "hebephrenia" "egyéb pszichotikus zavar" újabban pár éve a "skizoaffektív zavar" néven fut a történet. Lényeg hogy nem típusos tünetekkel élek, gyógyszert szedek rá ami mellett el tudtam végezni 5 év egyetemet és igyekszem visszailleszkedni a társadalomba.

Felmerült bennem, olvasva a sok háborús hírt, hogy ha Magyarországon visszavezetnék a kötelező sorkatonaságot, akkor velem mi történne? Meg hogyha tényleg lenne egy háború ahol Magyarország hadviselő fél komolyabban? A kérdést nem azért írom mert meg szeretném úszni a dolgot, ha hívnak én megyek, csak érdekel mire számíthatok. Köszi ha normálisan válaszoltok.

2023. nov. 11. 02:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%
Sorozásra mindenkit behívnak! Még a fekvő betegeket is behívnak sorozásra! A sorozáson, a sorozó bizottság dönti el hogy alkalmas vagy katonának vagy nem! Ha van bármilyen orvosi dokumentációd hogy beteg vagy! Azt az orvosi dokumentációt vinned kell a katonai sorozó bizottság elé! És a sorozó bizottság valószínűleg alkalmatlannak nyilvánítanak. Én kerekes székes vagyok! Gyermek koromban (15 évesen) volt egy autó balesetem, és a baleset óta deréktól lefelé le bénultam, és ennek ellenére 1996 márciusában (akkor még volt sorozás 1996-ban) be hívtak sorozásra. Persze rögtön alkalmatlannak nyilvánítottak! Szóval egy háború esetén még a kerekes székesek sem biztos hogy megúszák a katonaságot. De erre való a katonai sorozó bizottság akik eldöntik ki alkalmas és ki nem alkalmas egy háború esetén katonának.
2023. nov. 12. 17:59
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha tutiválaszt szeretnél menj egy toborzó irodába.

Ott helyben kiderül,hogy mi várható számodra egy ilyen egyébként elég valószinűtlen helyzetben.

Amugy kevesebbért is alkalmatlannak nyilváníthatnak...

Illetve van még a jelenleg alkalmatlan...tehát akinél várható a gyógyulas. (nem tudom a hivatalos megnevezést)

És a korlátozottan alkalmas(vagymi) aki ugyan elvégezte az alapkiképzest de nem igazán küldhető a frontra (és nem is küldik mert annál értékesebb) modjuk okleveles gépészmérnők. Vagy pszichologus. Orvos. STB...Aki nem potolható egyszerűen mint egy baka.

2023. nov. 12. 19:10
 13/15 anonim ***** válasza:
16%
#12 békeidőben elzavarják a mentális betegeket, háborús viszonyok között elég gyorsan meg tud változni a helyzet. Egy háborúban nincs kapacitás arra, hogy tutujgassák az ilyen-olyan pszichés zavarokkal küzdőket. A kérdezőnek van végzettsége, tehát nem totál hülye - háborúban máris alkalmas, mehet a frontra golyófogónak.
2023. nov. 12. 20:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem is tutujgatásról beszéltem.

A jelenkeg alkalmatlan az lehet olyan akinek mondjuk szilánkosan töröt a lába. Az nem fog semmitsem csinálni az alapkiképzésen,és utána sem.

Egy diagnosztizáltan pszichés beteg pedíg bőven lehet alkalmatlan. De meg is gyógyulhat.

És sorozás ide vagy oda nem küldenek minden civilt a frontra golyófogónak mert elfogy a nép.

Elsönek mindig a hivatásosok mennek.

Aztán a tartalékosok.(ha vannak)

Itthon az olyanok akik voltak sorkatonák.

És csak utána kezdenek sorozni,ahol nagyon sok embert kiszornak,mert elég beteg a magyar nép.

3 barátomból 2alkalmatlan...lenne.

A maradék 1is hát azon hogy dagadt lehet segiteni.

2023. nov. 13. 02:52
 15/15 anonim ***** válasza:
a bajtarsaknak le kellene torni a kezuket!
dec. 7. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!