Izraelnek van egyáltalán elképzelése mit akar csinálni a gázai övezetben?
Kormányt akar váltani erőszakkal de aztán el akar onnan menni nem akar annektalni..
Szóval be fog vonulni aztán otthagyja a területet ahol hatalmi vakum lett ez nem veszelyes kicsit?
Ki lesz az új vezetés?
Egyáltalán meg lehet szüntetni egy olyan ellenálló szervezetet mint a hamasz ?
Már megint a törtenelemmel takarozva legitimizálod izraeli civilek lemeszarlasat. Raadasul siman benyalod a hamasz propagandajat is.
Senki se mondja ezeknek a nepeknek a multja nem veres. Az. De nem minden ugy tortent ahogy azt szocseplitek folyamatosan. A tortenelem konyvekben sem ez van.
Felajanlottak nekik a terulet felet, de nem kellett. Az izraeliek elfogadtak. Onnantol folyamatos tamadasoknak vanbak kiteve. Nem viccbol van a fal meg a vaskupola.
De gondolom ez mind hazugsag. Semmi mas nem megy itt mint a rasszista zsidozas.
Te mit szolnal hozza ha a fel vilag nekiindulna visszafoglalni ahol valaha élt? Pl angolok, olaszok… de hosszu a lista.
Az nem tárgyalás hogy minden izraele a palesztinok meg menekuljenek .
Ott van feketén fehéren a ketallami megoldas!
Palesztinok érdekeit ki képviseli?
A korrupt Palesztin hatóság vagy a hamasz?
Mert vegulis a hamasz egy párt.
A terror célja ha elkoveti pedig a figyelemfelhivas a palesztinok serelmeire.oke bűnös dolog de nem alhat oda a határ mellé hogy ide lojetek !
Értem.mit mondasz hogy nekünk érdekünk Izrael győzelme meg hogy Palesztina kapott ajánlatot hogy a fele területet megtarthatja 😀 vajon ezt ki írta volna alá?
Értem hogy sok civilt és gyereket megoltek .de ez egyszer sikerült
!! Izraelnek 100 ×
Izrael mellet nem lehet kialni teljes valszelessegel valjuk be ok alnak legközelebb az apartheid vagy a náci rendszerhez ami ironikus de így van.
Légyszives vedd már elő a történelem könyvedet és olvasd el mi van benne erről. Minkét nép ott élt. Hogy mikor és hogyan nézz utána.
Nincs kedvem esszét írni, kinőttem már belőle.
Utána írd le mit gondolsz. Várom.
Valóban oszmán törököke volt a terulet majd a briteke és élt ott sok zsidó de magát a területet palesztinanak hívtak.
Érdekes akor hogy több évszázadig megfertek egymás mellet,most meg egyáltalán nem.
Ebből is látszik a politika a fő gond nem a vallás vagy az etnikum .
A palesztinok meg ilyen kevert nép tulajdonképpen arabok akik azon a területen éltek.
De érdekes módon izraeli emberek DNS is ugyan olyan mint a palesztinoke közösek az őseik a vér szempontjából.
1948 as első háború után kivandorolt a szomszédos országokba 711 e palesztin a terület akkori palesztin lakosságának 80%
Szóval vegulis Izrael ezért tudott egy homogén államot létrehozni.
Izraelnek semmi nem elég az a fo problema ! Simán élhetett volna a 2 nép együtt ha nincs ez az erőteljes zsidó betelepules és palesztin elkergetes.
Olvastam egy elég jó cikket arról hogy mi is az etnikai politizálás és etnikai szolidaritas amit a kisebbségek mostanság a fehér emberek ellen használnak.
Ez is ez Izrael folyamatosan érvényesíti az érdekeit egyre csak többet és többet akar és ezt addig csinálja ameg valami ellenállásba nem ütközik.igy alakult ki ez a helyzet ami most van.
A hamasz erre a zsidó nyomulasra csak egy immunválasz.
És a fél világ ezt gondolja!
Közben meg Izrael elhalasztotta a tamadast mert szerintem rá jött hogyha kiadja a parancsot abol régiós háború lesz arra meg sokkal jobban fel kell készülni mint egy csak gaza elleni hadmuveltre.
Uhh, azért a válaszok nagy részében látszik a nyugati média hatása, de ez nyilván nem az ő hibájuk,hiszen csak az egyik oldalt hallgatják hetek óta.
Kérdező, szerintem nagyon is van elképzelése, hogy mit akar csinálni Gázával, csak kivár. Addig a civileket halomra öli azzal a magyarázattal, hogy "Hamasz alagút van a kórház, mecset, iskola alatt", véletlenül pont azt a területet lövik, bombázzák még esetenként foszforral is, ami elvileg a menekült zóna lenne, majd a nyugati ejnye bejnye után beenged 20 kamiont (előtte napi több 100),tessék - lássák módon. Ja, civilek, babák lefejezése: módosították a sztorit, de gondom ide az sem jutott el :(
Nem nagyon látszik,hogy Izrael mit fog tudni kezdeni Gázával,és ez lesz a nagy probléma.A várható nemzetközi felháborodással,és a rengeteg humanitárius bírálattal is szembe kell majd néznie.Itt nincs jó megoldás,csak rossz,vagy a még rosszabb van.
Csak az ne következzen be,hogy a konfliktus kiszélesedik,vagy a gazdasági hatás lenne még a nagy probléma az elszálló benzinárak miatt.
Már csak ez hiányzik itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!