Izraelnek van egyáltalán elképzelése mit akar csinálni a gázai övezetben?
Kormányt akar váltani erőszakkal de aztán el akar onnan menni nem akar annektalni..
Szóval be fog vonulni aztán otthagyja a területet ahol hatalmi vakum lett ez nem veszelyes kicsit?
Ki lesz az új vezetés?
Egyáltalán meg lehet szüntetni egy olyan ellenálló szervezetet mint a hamasz ?
Velem nem konzultaljak meg a dolgot ugyhogy csak talalgatok :
Miutan kampec a Hamasnak, a PA - Palestinian Authority - marad Gazaban mint a Hamas elott is volt, Gaza teljesen el lesz zarva Israeltol es eseteg UN bekefentartok lesznek kirendelve az orszag es Gaza kozotti savhoz.
De addig meg sok minden tortenhet.
Szerintem csak politikai düh van de igazából nincs elképzelés hogy ezt hogyan kéne jól vegrehajtani.
USA rájuk pirított hogy nepirtast nem rendezhetnek be kell tartani a hadviselés szabályait.
De ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
A konkrét és rövid távú stratégiai célokat senki nem tudja, én sem és talán maguk az izraeliek sem, de a történésekből ki lehet egyet, s mást következtetni.
Egy kissé kezdenek lehűlni a kedélyek, a szárazföldi erőkkel való roham halasztódik, nem érdeke Izraelnek, hogy komolyabb veszteségeket szenvedjen.
Viszont a légierő tekintetében sokszoros a fölényük és kényelmesen porig rombolhatják Gázát, vagy amit csak akarnak, aminek jelentős része már romhalmaz.
Mindezzel arra kényszerítik a palesztinokat, hogy hagyják el otthonaikat és ha nem lesz ott arab, akkor Hamasz sem lesz.
Illetve a maradékot vagy megölik, vagy szomjan, éhen halasztják, agyon sem kell őket lőni, elpusztulnak maguktól is, ha nincs eszük annyi, hogy elhordják az irhájukat.
A palesztinok szándéka szintén ez, elűzni a zsidókat, ezért frusztrálják őket rakétákkal, terrorakciókkal, folyamatosan, egyre-másra fellángolóan nyomás alatt tartva őket.
Nem is a Hamasz az igazán veszélyes, hanem a Hezbollah, őket sokkal nehezebb lenne elintézni, több a támogatásuk, nagyobb is a szervezet, meg van negyedmillió rakétájuk, ezért fontos a velük kialakulóban lévő konfrontáció.
Izrael határterületeit önként kiürítik, de magát Izraelt is számosan elhagyják ideiglenesen, vagy véglegesen, mert a zsidók tehetősebbek, bárhová mehetnek, ha megelégelik a frusztrációt és sokan mennek is.
Én hosszú konfrontációra számítok és szerintem mostanra világosan látszik mindkét fél törekvése.
Minél többet megölni a szemben álló nép tagjaiból és folyamatosan veszélyeztetni őket, így ezzel minél többet elűzni a térségből, mert pár ezer halottal százezreket késztetnek távozásra.
Palesztin már most sokkal több elmenekült, de többen is vannak, így azok a zsidók, akiket sikerül nekik elvándorlásra bírni, duplán számítanak.
Ugyanez az izraeliek célja is, világossá akarják tenni, hogy - vagy elhúzol innen, vagy meghalsz! -
Csak az a probléma a gázai ovezet le van zárva se ki se be .mert Egyiptom nem akar menekült áradatott mert atol tart hogy ha egyszer elmennek a palesztinok visza már nem engedik majd őket.
Olvastam olyan cikket hogy az Izraeli kiuritet Sederot városi tanács azt nyilatkozta csak akor fognak újra visszaterni az Izraeli lakosok ha a Gazaiak már nem lesznek ott ahol most.
Szoval vegulis Izraelnek ez lenne a hosszútávú megoldás de
Izrael is csapda helyzetben van nem rendezhet nepirtast és nem eheztetheti ki őket olyan leningrad ostroma szeruen mert ott van a világ média mindenütt hamasz okosan használja a médiát.
Alagutrendszer miatt nem lesz egyszerű katonai művelet hiába a legifoleny az alagutakban gond nélkül tudnak mozogni .
Nehéz egy menet lesz Izrael se akarja ezt .
"Csak az a probléma a gázai ovezet le van zárva se ki se be .mert Egyiptom nem akar menekült áradatott mert atol tart hogy ha egyszer elmennek a palesztinok visza már nem engedik majd őket."
Menjenek ahová akarnak, Chilébe, vagy bárhová, elég találékonyak a határok átlépését illetően, de azt jobban teszik, ha nem maradnak ott, ahonnan rakétákat lőnek Izraelre. Mellesleg az ENSZ dolga nekik helyet találni és egy menekült sátortáborban már ártalmatlanok, onnan nem tudnak rakétázni.
Mi a fenének mennének vissza a rommá lőtt Gázába? Gáza nincs többé.
"zrael is csapda helyzetben van nem rendezhet nepirtast és nem eheztetheti ki őket olyan leningrad ostroma szeruen mert ott van a világ média mindenütt hamasz okosan használja a médiát.",
Nem kell népirtást rendeznie, de ha háború van, ott vannak civil áldozatok is, akikkel nem törődik senki, mert minek terroristáskodnak? Sőt, inkább mindenki örül, hogy most móresre tanítják őket.
Ki sem éheztetik őket, mert most is átengedtek húsz teherautót a segéllyel, jövő hónapban is átengednek majd vagy húszat, osszák be.
Guteres ugyan kajabált, de az USA megvétózta az ENSZ BT elítélő határozatát.
"Alagutrendszer miatt nem lesz egyszerű katonai művelet hiába a legifoleny az alagutakban gond nélkül tudnak mozogni .
Nehéz egy menet lesz Izrael se akarja ezt ."
Nem nagyon akarnak odamenni, minek? Nem kell Izraelnek Gáza, messziről is halomra ölhetik a terroristákat.
Bombazhat amennyit akar atol nem bukik meg a hamasz oda kell menni atvenni a hatalmat aztán atadni valami helytartonak pl Abaszek
Csak az a probléma katonai erő nélkül úgyis a radikálisok visszaszerzik a hatalmat .
Izrael szerintem megijedt a nemzetközi reakcioktol már a többség nem az ő párjukat fogja én pl Gréta Thunbergen meglepodtem ő aztán nem antiszemita az tuti
Oroszok kínaiak arab világ és dél Amerika egyértelműen kiált a palesztinok mellet .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!