Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Érdemes lehet ma egy magyar...

Érdemes lehet ma egy magyar civilnek alapvető katonai ismereteket elsajátítani?

Figyelt kérdés

Véletlenül sem hangulatot akarok kelteni, de azért nem lehet azt mondani, hogy 0 % esély van arra, hogy a közeljövőben, egy kisebb vagy nagyobb konfliktus legyen, akár Európában is. (Most Európa alatt azt értem, hogy Magyarországon is vagy tovább nyugatra, mert tudjuk, hogy Ukrajna is Európa része) Távol álljon tőlem ez az egész, és nem is foglalkoznék a kérdéssel, ha nem lenne több ilyen háborús front a világban és nem fegyverkezne a fél világ.

Tehát csupán a túlélés szempontjából, érdemes lehet valamilyen tudást elsajátítani? Hogy ha ne adj Isten arról van szó, akkor az ember tudjon valamit tenni, mielőtt mondjuk lelövik. Ha igen, akkor egyáltalán mit és hol lehetne tanulni ezzel kapcsolatban? Azon kívül, hogy katonai alapkiképzés a Honvédségnél, mert azt úgy azért én nem, ha nem muszáj.

Vagy teljesen fölösleges ezen gondolkozni?

Túlélési technikák, önvédelem, rejtőzködés, ilyesmire gondolok, de teljesen laikus vagyok ebben.

2023. okt. 9. 18:08
 1/3 anonim ***** válasza:

"Azon kívül, hogy katonai alapkiképzés a Honvédségnél, mert azt úgy azért én nem, ha nem muszáj."

Pedig az lenne az igazi. Az hogy te valamit bohóckodsz otthon magaddal, annak tényleg nem sok értelme.

2023. okt. 9. 18:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazából az lenne az alapkérdés, hogy érdemes e ilyenen gondolkozni ma egy magyar civilnek? Fel kell készülni valamire vagy pedig teljesen fölösleges ezen aggódni?
2023. okt. 9. 18:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Én személy szerint Bear Grylls videókat nézek otthon. Tle tanultam meg pl. hogy kell lecsúszni valahonnan szánkó nélkül.
2023. okt. 12. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!