A hebroni mészárlás, 1994-ben volt, Baruch Goldstein nevű zsidó szélsőséges ölt meg 29 muszlimot és több, mint 125 embert megsebesített.
Az általad említett 1929-es eseményről nincsen hiteles adat sehol sem, és én sem tudok róla, hogy 1929-ben Hebronban zsidókat mészároltak volna le.
Egyébként szerintem félreértjük egymást, én nem akarom a zsidókat beállítani bűnbaknak, illetve gondolom te zsidó vagy, én viszont a felhasználónevemmel ellentétben nem vagyok sem arab, sem muszlim.
Shaw Commission: Shaw, Walter; Bettington, Henry; Hopkin Morris, R.; Snell, H. (1930). Report of the Commission on the Palestine Disturbances of August 1929
Sajnos ez nincs a neten (nincs link), de nyilván elérhetõ.
Jól van, beismerem erről az 1929-es mészárlás nem tudtam sehonnan és nem nagyon találtam róla semmit, egyedül az 1994-es mészárlásról tudtam.
2023. okt. 13. 11:01
34/38 anonim válasza:
Haganah és Lehi, a két terrorista szervezet, amik a mai IDF alapjai. Ezekből lett később több áttétellel a mai Likud párt
2023. okt. 15. 20:38
35/38 anonim válasza:
#33 Pedig a gugli - "hebron massacre" elsõ két találata errõl szól, csak azután vegyes. De azért bosánatos: találtam egy The 1834 Hebron Massacre -t amirõl eddig nem tudtam. The 1834 Hebron Massacre. Caught between the Egyptians, the Ottomans, and the Bedouins, the Jewish community struggled, but survived.
2023. okt. 16. 18:59
36/38 anonim válasza:
#34 A Lehi tévedés, a mai IDF alapja csak a Haganah(=védelem) volt, ami soha nem volt terrorista szervezet, az volt, ami a neve: a zsidók védelme az arabok terrortámadásaival szemben. A politikai pártok megint más.
2023. okt. 16. 19:04
37/38 anonim válasza:
#36 Akkor pl. az SS Patria felrobbantását minek neveznéd, ha nem terrorizmusnak?
2023. okt. 17. 22:30
38/38 anonim válasza:
Attól, hogy egy konfliktus elmérgesedése esetén végrehajt terrorxaselekményt, egy szerveset még nem lesz terrorszervezet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!