Hogy hogy Kijevet nem pusztították el az oroszok? A háború elején lett rá volna lehetőségük.
Mert értelmetlen lett volna. Csak feltüzelték volna az ukránokat vele. Illetve a háború elején tényleg próbálták csak a katonai célpontokat támadni. Utána ez megváltozott.
Amúgy most vettek a hírek szerint 10 MILLIÓ tüzérségi löveget. Én egyáltalán nem vagyok oroszpárti de azért ne higyjük azt,hogy az orosz támadási potenciál kimerül abban,hogy éjszaka kilőnek 5 drónt meg 3 rakétát.
Ha akarnák az oroszok tüzérséggel (amik már 20-40 km-re is ellőnek) bármelyik ukrán várost ami hatótávban lenne a földdel tudnák egyenlővé tenni. Mert ezt nem védik ki a rakétaelhárító rendszerek.
Nem elpusztítani akarták, hanem bekeríteni, s elfoglalni addig a mértékig amíg megadásra nem kényszerítik az ukrán kormányt.
Elpusztítani max. nukleáris fegyverrel lehetne, nincs a világon annyi konvencionális robbanóanyag amivel egy ekkora város "elpusztítható". Csak úgy összehasonlításképpen, a Hirosimai atombomba 12 kt erejű volt. Azaz 12.000.000 kg TNT egyenértékű, ez ezer kg-s bombákból is 12 ezer darab lenne. S még az sem a teljes várost pusztítaná el "csak" a belváros egy részét.
#3 Már a 2. világháborúban is képesek voltak szétbombázni városokat, azóta sokkal hatékonyabb rakétákat, bombákat tudnak már használni.
Egy város elpusztítása nem azt jelenti, hogy csak hamu marad a helyén, hanem hogy élhetetlenné válik mert a lakóházak jó része megsérül, nem lesz benne se víz se áram ellátás, nem lesznek ép utak, hidak, vasút és így nem lehet járművekkel közlekedni benne. Ehhez nem kell nukleáris fegyver.
#3-as, nem értem veled egyet!
A korábbi háborúkban is képesek voltak konkrét városokat eltörölni a földről. Fejletlenebb tüzérséggel. Ha beállna az orosz tüzérség és zavartalanul lőné Kijevet napokig Kijev megszűnne létezni. Nyilván erre nincs esély de a modern tüzérség sokkal erősebb, pontosabb mint a korábbiak.
# 1
IDÉZLEK: "Amúgy most vettek a hírek szerint 10 MILLIÓ tüzérségi löveget. Én egyáltalán nem vagyok oroszpárti de azért ne higyjük azt,hogy az orosz támadási potenciál kimerül abban,hogy éjszaka kilőnek 5 drónt meg 3 rakétát."
Hülyeségeket azért nem kellene írni.
Ugyanis..... a LÖVEG = ÁGYÚ.
Az oroszok nem 10 millió tüzérségi löveget vettek, hanem LÖVEDÉKET.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!