Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaságban mi volt a...

Sorkatonaságban mi volt a menete a beteget jelentésnek?

Figyelt kérdés

Ha valaki a laktanyában reggel mondjuk úgy ébredt, hogy tényleg totál gyengének érezte magát, magas láza volt, esetleg hányingere is, a lényeg, hogy úgy gondolta, hogy pihenésre volna szüksége, mert alig áll a lábán, szinte semmit nem képes csinálni. Miután ezt kijelentette, utána mi történt? Gondolom, azt megvizsgálták, nemcsak szimulál-e.

És mi történt akkor, hogyha eltávon betegedett le, és még akkor is mondjuk nagyon kivolt, amikor vissza kellett volna menni?

2023. szept. 27. 19:35
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Privát üzenetben írta valaki nekem (Nem tudom, miért, lehet elege van a lepontozós trollokból), bemásolom, mert másnak is esetleg hasznos lehet:

"A 2. adta a választ.

Tehát jelenti és elkísérik a gyengélkedőre, ha munkaidő van.

Ott az orvos az egészségkönyvbe jegyzi véleményét.

Ha kell kórházba viszik. Tehát a józan ész szerint cselekszenek ahogy láthatóan szükséges. A katonai kórház jelenti a katona szolgálati helyének

a távollétet. Igen, volt már, hogy ezzel valaki visszaélt (hazament), azzal utólag elszámolnak. A lényeg mindig minden dokumentálva van. Ha otthon esik baja értesítenie kell parancsnokát. Csak az indokolatlan dolgokat nem tolerálják."

2023. szept. 28. 11:54
 12/15 anonim ***** válasza:
95%
Én 92'-93'-ban voltam katona,lett valami betegségem megfázás vagy valami hasonló lázas fertőzés,elmentem magamtól a gyengélkedőre ahol mindig volt ügyeletben egy egészségügyi végzettségű sorkatona,majd munkaidőben jött a hivatásos katonaorvos,megvizsgált majd adott valami gyógyszereket amik úgy kiütöttek hogy semmire nem emlékszem abból a 3-4 napból amit ott töltöttem...Csak arra hogy volt egy átlagos kórházi szoba ágyakkal,de hogy mit csináltam ott napokig,mit ettem,merre volt pl.a WC,zuhanyzó amit valszeg sokszor használtam,semmire nem emlékszem...
2023. szept. 29. 01:23
 13/15 anonim ***** válasza:
64%
Ha leszakadt a tüdőd és bevitted kézben leküldtek a gyengélkedőre. Akkor kaphattál öt nap Eü szabit.
2023. szept. 30. 10:17
 14/15 A kérdező kommentje:
És amúgy szimulálás mennyire gyakran esett meg? És milyen büntetés járt érte?
2023. okt. 1. 07:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Most is ugyan úgy megy. Ha valaki lebetegszik a civil életben, jelentenie kell a parancsnokának. Reggel is meg szokták kérdezni hogy volt-e valami búbánat esetleg a hétvégén.

Most ha reggel nem tudsz felkelni sem, jelenteni kell az aktuális parancsnokodnak. Elvisznek az EÜre és onnan már az orvosok döntenek felőled. Tovább szoktak küldeni általában a civil kórházba, utána vissza a laktanyára és vagy kiírnak vagy nem.

2023. nov. 5. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!