Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit szóltok hozzá hogy Ukrajna...

Mit szóltok hozzá hogy Ukrajna bejelentette, hazatoloncoltatja a külföldre menekült hadköteles férfiakat, és az Ukrajnában lévő egyetemistákat is besorozzák?

Figyelt kérdés

És a nők egy részét is befogják sorozni.

Ilyenkor hol vannak ez emberi jogok, mikor zellerék még több és még annál is több embert akarnak a halálba küldeni?

0:52-től 05:00-ig beszélnek erről a videóban:

[link]

2023. szept. 5. 10:06
1 2 3 4 5 6
 41/53 Dzsonszi ***** válasza:
87%

"Te úgy vagy vele, hogy az ukrán nem is önálló nép igazából, minek pattognak az oroszokkal szemben, szépen menjenek le kutyába és kész."

Hol írtam le ilyet te szerencsétlen? Kíváncsi lennék, hogy a fő támogató amerikában hány ember tudná egyáltalán vaktérképen megmutatni Ukrajnát...

Te hány ukrán katonát kérdeztél meg mit szeretne? Nekem az, hogy naponta jönnek videók arról hogy rángatják be őket a vágóhídra, meg hogy már 16 évesek se hagyhatják el az országot, arról árulkodik, hogy rohadtul nem akarnának önmaguktól harcolni.

De mondom hajrá, remélem majd 3 év múlva mikor már lesz félmillió halott, akkor is tolod a bullshitet, hogy mennyire jó hogy tömjük őket fegyverrel és meg lesz az eredménye... mint a szankcióknak.... ja nem.

2023. szept. 5. 14:28
 42/53 anonim ***** válasza:
86%

Pontosan. Egyébként lehetésges, hogy úgy értik az ukránpártiságot, hogy az ukrán vezetőséget támogatja.

Szóval maga az ukrán lakosság menekül a háború elöl, és rohadtul nem érdekli őket ez a poltikai játszma, de ez nem érdekli az ukránpártiakat, mert ők kizárólag az ukrán vezetősséggel értenek egyet.

És ha az ukrán vezetőség kimondja hogy köteles minden egyes ukrán állampolgár meghalni a hazáért, akkor bizony az ukránpárti személyesen ráncigálná a lakosságot furgonokba és küldené a frontra őket, mert nem számít neki az ukrán ember élete. Az számít mit mond az ukrán vezetőség.

Szerintem így értik azt, hogy valaki ukránpárti.

Szerintem nincs itt semmilyen ukrángyűlölet, én egyetlen hozzászólónál sem láttam.

Miért kellene gyűlölni ezeket a szerencsétleneket? Nyilván az utóbbi időbe hergelték az ukránokat a magyarok ellen is, tettek olyan lépéseket amivel romlottak a kapcsolataink, de amilyen helyzetbe kerültek nemhiszem hogy már bárkibe gyűlölet lenne irántuk.

USA felbíztatta őket, és most nem adnak elég fegyvert, egy kilátástalan helyzetbe kerültek és minden egyes nappal egyre rosszabb a helyzetük. Kelepcébe csalták őket, és most szenvednek.

Amúgy nem is kell beszélni egy ukrán katonával sem, hiszen rengeteg ember hagyta el Ukrajnát sokan életveszélyes körülmények között a fagyos dunán keresztül.

Több millió a menekültek száma.

Ez alapvető bizonyíték, hogy rengeteg ukrán ember másképp gondolja ezt a háború dolgot.

Meg meg lehet nézni, hogyan rángatják ki az embereket a lakásukból, számtalan videó van fent a neten.

2023. szept. 5. 14:35
 43/53 anonim ***** válasza:
67%

#42 jav.

Fagyos Tiszára gondoltam, nem tudom miért írtam mást... a lényegen nem változtat.

2023. szept. 5. 14:47
 44/53 anonim ***** válasza:
68%

Világosan leírtad, hogy szerinted tökmindegy nekik, hogy orosz vagy ukrán földnek számít-e az otthonuk. Ez szerinted mit jelent, ha nem azt, hogy őt nem érdekli, hogy ukrán, nyugodtan tartozzon Oroszországhoz, miután pont ezt írtad.

Az olyan hírek, hogy tizenéveseket soroznak be, vagy hazatoloncolnak Európából ukránokat, mind kamu hírek. Értem én, hogy az ember szeretné, ha az általa elképzelt világ lenne, de sajnos a világ ennél sokkal bonyolultabb. És sok benne a kamu hír.

Egyébként én nem mondtam, hogy az ukránoknak harcolniuk kéne, én azt mondom, hogy jelenleg éppen javában harcolnak, és hadd dönthessék el ők, hogy mit akarnak. Arról nem is beszélve, hogy minimális történelem tudás is elég ahhoz, hogy az ember tudja, az aggresszorokat meg kell állítani, mert maguktól sose állnak le.

2023. szept. 5. 14:59
 45/53 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem mi fogjuk eldönteni, hogy mit akarnak a továbbiakban csinálni az ukránok. Lehet nem is ők fogják ezt eldönteni, de ez más kérdés.

Nekünk csak véleményünk lehet, hogy mi lenne a helyes a döntés. Gondolatkísérlet.

És így hogy ezt letisztáztuk, szerinted mit kellene csinálni az ukránoknak? Harcolni, megadni magukat, vagy elkezdeni tárgyalni?

A meg kellene állítani az agresszort az már teljesült, erről szerintem felesleges többet beszélni.

Oroszország nagy veszteségeket szenvedett, megégette magát. Most már tudja hogy mi történne ha később újra támadna.

2023. szept. 5. 15:19
 46/53 anonim ***** válasza:
74%
Már elmondtam korábban, nem vagyok vezető hírszerző és az ukrán vagy orosz hadsereg tagja sem, tehát nekem nincs kellő információm, hogy dönthessek ebben a témában. Tehát az én véleményem, hogy ha az ukránok harcolni akarnak, és ehhez fegyverre van szükségük, akkor adjuk meg nekik a fegyvereket ehhez. Valószínűtlennek gondolom, hogy béke lenne, ha ukrán földön orosz megszállás maradna, lásd 2014 óta vannak harcok az oroszok áltla elfoglalt területeken, és valószínűtlen, hogy ezek a harcok abbamaradnának a terület visszafoglalása nélkül.
2023. szept. 5. 15:28
 47/53 anonim ***** válasza:
31%

Azt szólom, hogy az oroszoknak nem kéne még több embert besoroztatni és még több katonát küldeni Ukrajna területére gyilkolni.

Ilyenkor hol vannak ez emberi jogok, mikor Putlerék még több és még annál is több embert akarnak a halálba küldeni?

Valaki írta, hogy az ukránoknak fel kéne adniuk a területük egy részét és akkor béke lesz... A helyzet az, hogy ezt 8 évvel ezelőtt - ugyan ki nem mondva - már megtették a Nyugat nyomására. Luhanszk feléről, Donyeck feléről és a Krímről úgymond lemondtak.

Mi is történt azután? Oh... Az oroszok újra megtámadták Ukrajnát és még több területet akarnak: most már kell nekik Herszon és Zaporizzsja megye is. Bár azért előtte még megpróbálták az egész ország felett is átvenni az uralmat Kijev lerohanásával, de ez nem jött be nekik, így most már "csak" a plusz két megye kell nekik.

Vajon mi fog történni ha az újabban oroszok által elfoglalt területekről is lemondanának? Ugyanaz!

Ha megint megúsznák ezt az oroszok, akkor majd újra megtámadnák Ukrajnát, mert hát úgysem lesz negatív következmény. Majd 8 év múlva talán sikerül elfoglalniuk Kijevet, ha mégsem, akkor megint csak plusz két megye fog kelleni nekik.

Emlékezzünk csak arra, hogy anno hogyan hagyták Hitlernek, hogy egyre több és több területet foglaljon el következmények nélkül. A nagy "békepártiság" miatt sikerült majdnem egész Európát elfoglalnia Hitlernek, és lett is belőle világháború.

Aki olyan békepárti, hogy mindent meg kell adni az oroszoknak, amit kérnek, az valójában (világ)háborúpárti.

2023. szept. 5. 16:54
 48/53 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező, gondolom, te nagyon békepárti vagy. Javaslom, hívd fel Putyint telefonon, hogy vonja ki a seregét, szedje fel az aknáit, adja vissza a fogjokat, szolgáltassa ki a háborús bűnösöket, fizesse ki a kárt, amit okoztak, stb. és máris béke lesz. Ha Putyin békét akar, hálás lesz neked, és felfogad főtanácsosának, hiszen neki nem jutott eszébe, pedig biztos azon agyalt éjt nap alá téve, hogyan lehetne béke.

Orbán tudja Putyin telefonszámát, ha nem találnád a telefonkönyvben, kérd el tőle!

2023. szept. 5. 16:59
 49/53 anonim ***** válasza:
80%

Éppen a napokba gondolkodtam rajta, hogy ha az Ukránok térden állva könyörögnének Putyinnak, hogy legyen béke, úgy hogy odaadják a két megyét meg a krímet, akkor is azt mondaná Putyin hogy NEM!

Oroszországot nem tudják rákényszeríteni a békére, csak akkor menne Putyin bele ha nagyon sok bónuszt kínálnának neki.

Itt gondolok valami atombiztos garanciát adnának arra hogy Ukrajna soha nem csatlakozik a NATO-hoz.

De Putyin számára mostmár a legjobb megoldás ha végigviszi a háborút, kerül amibe kerül. Az ukrán haderő összeomlása után ő fogja diktálni a béke feltételeket.

De abban biztos vagyok hogy Oroszország most nem kötne békét, az tuti!

Szóval hiába is hívná fel Putyint, nem lesz béke. Már késő...

2023. szept. 5. 19:40
 50/53 anonim ***** válasza:
30%
Már cáfolták ezt a hírt.
2023. szept. 5. 22:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!