Mit szóltok hozzá hogy Ukrajna bejelentette, hazatoloncoltatja a külföldre menekült hadköteles férfiakat, és az Ukrajnában lévő egyetemistákat is besorozzák?
És a nők egy részét is befogják sorozni.
Ilyenkor hol vannak ez emberi jogok, mikor zellerék még több és még annál is több embert akarnak a halálba küldeni?
0:52-től 05:00-ig beszélnek erről a videóban:
"Csak annyit tudunk biztosan, hogy az idő Oroszországnak dolgozik."
Honnét tudjuk? Én csöppet sem így látom.
De látom, itt csapatban vannak a szakértők, akik néhány, ki tudja milyen elfogult cikk alapján meg akarják mondani a tutit.
Ismétlem: a tény mégiscsak az, hogy Oroszország pár hét alatt akarta Ukarjnát térdre kényszeríteni, és másfél év után a közelében sincs ennek.
32.
Mièrt kötelessège?
Ennyi erővel, az 56-os embereknek kötelessège lett volna harcolni.
Nem kötelessège politikusok miatt megdöglenie.
Az őszi időjárás miatt meg kell szakítani az ellentámadást, nem tudják megoldani az utánpótlást.
Mondhatni a semmiért halt meg 66 ezer ukrán katona.
A szövetségesek egyre türelmetlenebbek, nem tudnak sikert felmutatni.
Ráadásul egy amerikai hatalomváltás is keresztbe tehet az ukrajnai támogatásoknak.
Oroszországnak van egy működő gazdasága, ami Ukrajnába nincsen.
A háttérországoknak minden hónap kiadás fáj, és mi fizetjük, amíg az orosz gazdaság növekedésnek is indult.
Emlékezzünk, hogy Németország gazdaságát is a háború pörgette be.
Rengeteg érv van az mellett, hogy Oroszországnak dolgozik az idő.
De ukrán miniszterek is nyilatkoztak többször ezzel kapcsolatban.
Nem akarjuk eldönteni helyettük, csak nem értünk egyet az ukrán döntéssel, így nem támogatjuk a háború folytatását. Ettől függetlenül tőlem az utolsó ukrán katonának is kezébe nyomhat egy USA katona fegyvert és elindíthatja egy picsánrugással a front felé. Szerintem ez nem jó döntés, de szerintetek meg jó. A vita erről szól, nem arról hogy mi akarunk beleszólni a döntésekbe.
Joguk van az feláldozni az ukrán nemzetet, és a döntést meg is adom nekik. Ha ők így gondolják akkor hajrá, de attól a véleményem az hogy szerintem ez nem jó döntés. Ti meg tapsolhattok közbe, hogy szerencsétlen ukrán katonák legalább egy nagy tapsvihar közepette haljanak meg a hazájukért. Hiszen ez annyira becsületes halál, szipp szipp...más sírok olyan magható...
"Az ukránok döntenek arról, hogy ők a harcot akarják folytatni, milyen jogon akarod eldönteni helyettük, hogy ez túl nagy ár?"
Mondjuk kétlem, hogy a katonák döntöttek erről. Legalábbis nehezen hiszem el, hogy a félig oroszul félig ukránul beszélőnek fontosabb, hogy most melyik országhoz tartozzon az a terület, ami amúgy bármelyikhez is tartozhatna, annál hogy a fél férfi családja meghal a lövészárokban. Én ha oroszul-ukránul, mindenféle felmenőkkel rendelkező Donbaszi lakos lennék, biztos a békét választanám és lesz@rnám melyik elmebeteg kormány van felettem (mert mindkettő az).
Egyébként nyakamat rá, hogy ennek a háborúnak úgyis az lesz a vége, hogy a nyugat szép lassan megunja a fegyver/pénz/eszköz szállításokat és lassacskán az ukrán vezetés kénytelen lesz belemenni egy béke egyezménybe, területvesztésekkel. Az oroszoknak szerintem így megfelel, hogy elhúzódik a háború, az ő gazdaságuk nem rekkent meg, sőt már nyugat szerint is nőni
fog már a közeljövőben is. A kérdés már csak az, hogy addig a pontig hány ukránt (és oroszt) akarunk ledaráltatni.
Vagy ti mire számítotok? Lesz egy olyan fegyver/lőszer/eszköz/pénzmennyiség támogatás, aminél majd az orosz vezetés azt mondja, hogy hu b@szdmeg ez már tényleg sok, vonuljunk ki? Szerinted az egojuk hagyni fogja, hogy kivonuljanak onnan, ezzel vereséget szenvedve? Nem azt fogják inkább csinálni, hogy ha a nyugat ennyivel nagyobb támogatást ad és az ukránok emiatt arányosan erősebbek, akkor ennyivel több pénzt ölnek a hadiiparba? Mert ez szerintem teljesen egyértelmű, de győzz meg, hogy szerinted a másik eset valószínűbb.
"Én meg az oroszimádókat nem értem, "
Miért is vagyok oroszimádó? Azért mert fontosabbnak tartom, hogy szerencsétlen ukrán katonák, akik az égvilágról semmiről nem tehetnek teljesen fölöslegesen halnak meg és élhetnének nyugodtan ha béke lenne? És ne gyere már azzal, hogy akkor engedjük meg az oroszoknak, hogy akármelyik országból részeket tépjenek ki, mert olyan területekért megy a harc - mint ahogy írtam - amelyek bármelyikükhöz is tartozhatna. És emellett magadat tartod ukránpártinak, holott a te felfogásod vezet az ő értelmetlen halálukhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!