Hogyan tudom igazolni azt, hogy alkalmatlan vagyok
katonának?
Figyelt kérdés
Három éve élek Magyarországon és magyar állampolgár is vagyok. Látszolag teljese egészséges vagyok, viszont évekkel ezelőtt volt egy súlyos autóbalesetem amiből van visszamaradott sérülésem. Az akkori orvosom arra biztatott, hogy tanuljak amig lehet és ne fizikai munkából akarjak megélni, mert nem fogok tudni.
Van egy 20-30 centis vágás/heg a fejemen ami a balesetemre utal, de ennyi. A fejemet is műtötték többek között. Amikor meglett a magyarországi TB-m és a jelenlegi háziorvosom ugymond felvett a rendszerbe 24 évesen akkor ezeket mint elmondtam neki és bevitte a rendszerbe.
Ne görcsölj, Magyarországon évtizedek óta nincs sorkatonai szolgálat.
2023. aug. 29. 17:06
2/9 anonim válasza:
Elmész üzemi orvoshoz
2023. aug. 29. 17:11
3/9 A kérdező kommentje:
Csupán elméleti síkon érdekel ez az egész.
2023. aug. 29. 18:32
4/9 anonim válasza:
"Csupán elméleti síkon érdekel ez az egész"
Elméletileg lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadhatod a frontszolgálatot. Ez része az alaptörvénynek, ha már ezt is felfüggesztik, a fejedet is le fogják szarni.
2023. aug. 29. 20:46
5/9 A kérdező kommentje:
Ukrajnában van sorkatonai szolgálat? Vagy oroszországban?
2023. aug. 29. 21:38
6/9 anonim válasza:
#5 igen, mindkét országban van. Nálunk az elméleti lehetőség megvan vészhelyzet esetére. Ha az beüt akkor van olyan k.rva nagy gebasz, hogy letojják az orvosi papírokat, lelkiismereti okokat meg egyéb píszí bohóckodást - megy a frontra akinek megvan mindkét keze-lába és kész.
Mondom, k.rva nagy gebasz - de ehhez kb. világháború kellene, az meg nem túl sanszos hogy lesz (szerencsére). Úgyhogy no para.
2023. aug. 29. 22:09
7/9 anonim válasza:
Itt ezt inkabb terelésnek használják a politikusok akár csak a halálbüntetés témát stb. Nem kell félni belátható időn belül nem kell számítani ilyesmire. Ukrajnában proxy háború zajlik nem totalis harcok vannak. Csak doneck medencében randaríroznak, pedig ott van több száz kilométer közös határ is bsznak rá onnan támadni pedig védve sincs nagyon az a szakasz
2023. aug. 30. 09:45
8/9 anonim válasza:
És mi van ha külföldön tartózkodom? Szólnak a külföldi hatóságoknak akik kitoloncolhatnak, vagy hogy kell ezt elképzelni ha nem Magyarországon vagyok, de kiküldik a behívót.
2023. aug. 30. 15:51
9/9 anonim válasza:
#8 a háborúknál alapból azzal kezdik, hogy lezárják a határokat (ld. az ukránok is ezzel kezdték). Aki meg már kint van azt nem hozatják haza erővel, kivéve... ha nagyon-nagyon szövetséges országban van, mert akkor megkérik annak a társhatóságát hogy ugyan paterolja már vissza az illetőt hozzájuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!