A feministák mit szólnának ahhoz, ha a nők számára is bevezetnék a kötelező sorkatonai szolgálatot?
Figyelt kérdés
És háború esetén ugyanúgy behívhatóak lennének, mint a férfiak? Női kvóta, meg ilyenek.2023. aug. 19. 12:46
11/27 anonim válasza:
Ja! Fontosabb mint a gyermekvállalás vagy a szerelem! 😂😂
12/27 anonim válasza:
#10 ez azért gond, mert elérte, hogy az állampolgárság ne jelentsen semmit a fiatalabb generációnak. Sőt inkább sokan szégyellik hogy magyarok a Fidesz miatt. Ez inkább a hazaárulás. Nem a bevonulás megtagadása.
13/27 anonim válasza:
Nem csak több éves sorkatonai szolgálat létezik.
Van, ahol csak pár hónapos.
14/27 anonim válasza:
"ez azért gond, mert elérte, hogy az állampolgárság ne jelentsen semmit a fiatalabb generációnak"
Pont ugyanazt jelenti, mint eddig is. Hogy az adott állam által biztosított jogok és elvárt kötelességek rád is vonatkoznak.
15/27 anonim válasza:
#14 nem a szemantika érdekel, az nyilvánvaló. A jelenség súlya viszont megváltozott. Kötelezővé tennék, egy hónapon belül a 30 alatti korosztály jelentős része lelépne. Mert ennyire gyűlölik a rendszert.
16/27 anonim válasza:
Ha kötelezővé tennék, akkor már hiába akarnál lelépni. Sőt, nem pont tavaly vezettek be egy olyan törvényt, hogy ha életbe lép valamilyen veszélyhelyzet, már onnantól kezdve tilos elhagyni az országot, nem is kell hozzá megvárni hogy a kormány hivatalosan bejelentse a háborút?
17/27 anonim válasza:
Bár én nem vagyok feminista, de úgy gondolom fontos lenne bevezetni.
18/27 anonim válasza:
Feministaként ellenezném, mert a sorkatonaság minden formáját ellenzem.
19/27 anonim válasza:
#16 mert nincsenek “kiskapuk”, ugye? Én konkrétan határ mellett lakok (északra), 20 perc alatt gyalog a zöldhatár, gond nélkül kinn vagyok. Nehogy azt hidd, hogy a többség nem oldaná meg. De ha nem is lehetne, inkább lennék öngyilkos, mint ezért a tetű országért a kisujjamat mozdítsam.
20/27 anonim válasza:
Nyilván ez nem genderfüggő ki menjen katonának, hanem fizikai erőnlét. Egy 40 kilós, nem sportoló törékeny nőt előbb lőnének le, minthogy megvédje a hazáját, de a férfiak közül sem mindenki alkalmas fizikailag a katonaságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!