Hogy bírják most a ukránok meg a oroszok ezt a nagy hőseget úgy beöltözve , főleg tankban, harckocsiban?
A légkondikat már írták, de a ruházat még nem lett rendesen kitárgyalva.
Mellesleg a Mitsubishimben már húsz éve tenyérnyi volt a légkondi, de olyan hidegre is lehetett tenni, hogy vacogott az ember a kánikulába. Majd a százszor annyiba kerülő tankokba sajnálnák berakni?
Szóval a haditechnikai fejlesztések hozzák a legtöbb áttörést és nekem vannak spéci pólóim, biciklis mellényem, amelyek nem engedik befülledni a testet, belülről kimegy a pára, nem melegszik az fel, inkább valahogy hűt, mert a kívülről jövő hatásokat meg szigeteli.
Nem is túl drágák ezek manapság és én biztos vagyok abban, hogy vagy az élsportból, vagy a katonai fejlesztésből származnak ezek az anyagok, technológiák, de már a civil szférában is mindennaposak és viszonylag könnyen megfizethetők.
Gondolnak erre Kedves kérdező és mindent megtesznek, hogy elviselhető legyen a hőség, vagy a hideg, meg aztán emlékezetem szerint még a Néphadseregünkben is volt téli-nyári ruházat.
Szóval az a katonai holmi nem fűt annyira, mint ahogy kinéz, mert biztos lehetsz abban, hogy nem vattakabát van rajtuk, hanem éppen pont, hogy szigeteli a hőséget és elviselhetőbbé teszi a meleget a viselőjének.
Már a római légiókat is az évszaknak megfelelően öltöztették, meg annak függvényében, hogy a hideg északra küldték őket, vagy a meleg trópusra, csak Hitler volt olyan balfék, hogy a Wehrmachtnak 41-ben nem volt elég téli ruhája, igaz úgy tervezték, hogy addigra már leverik a ruszkikat és a csapatok zömét ki lehet vonni a fagyos orosz frontról.
Jó az a ruha, biztos vagyok abban, hogy nincs abban annyira melegük, mintha civil cuccban lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!