Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért baj hogy kazettás...

Miért baj hogy kazettás bombákat kap Ukrajna, mikor az oroszok 500 napja ilyet használnak?

Figyelt kérdés
2023. júl. 8. 12:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Mert a nyugati média és maga az ENSZ hivatalosan is elítélte az ilyen típusú fegyverek bevetését, több országban be is vannak tiltva a kegyetlenségük miatt. Kissé visszás, hogy olyan fegyvert ad a nyugat Ukrajnának, aminek a bevetését egyébként elítéli.
2023. júl. 8. 12:44
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

Ez azért nem egészen így van. Az igaz, hogy több országban is be vannak tiltva a kazettás bombák, de például az USA-ban nincsenek, és most pont az USA készül ilyen bombákat adni Ukrajnának.

Az ENSZ fel is szólalt emiatt, és a nemzetközi jogvédő szervezetek is háborognak.

2023. júl. 8. 13:03
 3/11 anonim ***** válasza:
29%

"Az ENSZ fel is szólalt emiatt, és a nemzetközi jogvédő szervezetek is háborognak."

Ezt írtam én is, akkor mi van nem egészen úgy, ahogy írtam? Semmiben nem cáfoltál meg, én sem állítottam hogy az USA betiltotta volna őket...

2023. júl. 8. 13:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt írtad: "az ENSZ hivatalosan is elítélte az ilyen típusú fegyverek bevetését... Kissé visszás, hogy olyan fegyvert ad a nyugat Ukrajnának"

Ezt úgy lehet érteni, mint ha az ENSZ adna olyan fegyvereket, amiket elítélnek, legalábbis nekem így jött át. Csak tisztázni akartam, hogy nem az ENSZ adja a fegyvereket, hanem az USA, miközben az ENSZ elítéli ezt. Tehát nincsen visszásság.

2023. júl. 8. 13:23
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

"Csak tisztázni akartam, hogy nem az ENSZ adja a fegyvereket, hanem az USA, miközben az ENSZ elítéli ezt. Tehát nincsen visszásság."

Csak hogy az USA is ENSZ tag, sőt, a Biztonsági Tanács állandó tagja. Sőt, még a saját export szabályzatuk is tiltja ilyen lőszerek kiadását, ezért Bidennek ezt hatályon kívül kell helyeznie. A CNN erről így ír:

"Biden will overrule statutory restrictions imposed by Congress on exporting munitions with a greater than one percent “dud” rate – the munitions the US is set to provide may have a dud rate of up to 2.35%"

2023. júl. 8. 13:39
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Ez igaz, de ez dolog nem valamilyen ENSZ határozatban és nem a közgyűlésben dőlt el, hanem ez az USA privát akciója. Meg sem próbálták az ENSZ elé vinni, ott úgyis leszavazták volna.

2023. júl. 8. 14:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem is értem, mit remél ettől az USA. Azt hiszik, majd Putyint meghatja?? Eddig se érdekelte, hány civil hal meg a szaros kis háborújában, ezután sem fogja érdekelni.
2023. júl. 8. 14:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként nem is értem, mit remél ettől az USA"

Biden szó szerint azt mondta, hogy túl alacsony a 155-ös készletük, azért nem tudnak belőle adni Ukrajnának. Ez állítólag egy ideiglenes megoldás, ameddig több 155-öst gyártanak.

2023. júl. 8. 14:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor a ruszkik is bevetnek ilyen fegyvereket. Ès jön majd a Tos-1 is, ami termobárikus rakètàval van felszerelve.
2023. júl. 9. 22:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Ruszkik már rég bevetették ezeket a fegyvereket.

Egyébként meg valószínű nem civileket fognak vele megölni, hanem katonákat..

2023. júl. 9. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!