Ha a Kádár-rendszerben kiderült egy sorkatonáról, hogy meleg, mit csináltak vele? Kiröhögték, vagy valami durvább szankció is volt?
"Kovács Honvéd! Nem így értettem, hogy kefélje a puskát!"
A Szovjetunióval ellentétben Magyarországon nem volt illegális homoszexuálisnak lenni 1962-től, szóval törvényes szankció nem lehetett, maximum valami verbális lebszás meg krumplipucolás az őrmester beállítottságától függően.
#4:
A hetero katonák mégis minek verették volna ki egy homárral, ha a kimenőik alatt annyit csajozhattak/qrvázhattak amennyit akartak? A sorkatonaság nem börtön volt hogy ilyesmire szorultak volna...
Nem történt semmi. Akkor ez nem volt ennyire központi téma.
Újoncokat “kopaszokat” szívatták, ott azért lehettek meredek dolgok is.
Illetve vágtuk a centit.
Ha nem csak ő állította magáról, hanem konkrétan kiderült, azonnal leszerelték.
A honvédség nem tűrte a homoszexuálisokat.
#9-nek:
Van egy nyugalmazott őrnagy ismerősöm, tőle érdeklődtem.
Jól gondoltam. Ha valakiről nyilvánvalóvá vált volna valahogy, azt azonnal leszerelik. Mondta, hogy annak idején ők is beszélgettek egymás közt a melegekről. Tudták hogy vannak, csak arra nem tudtak rájönni, hogy hol? XD
Ő sem emlékezett egyetlen példára sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!