Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen ütközés, erőbehatás...

Milyen ütközés, erőbehatás képes egy tankban kárt tenni?

Figyelt kérdés

A katonaságnál láttam egy-két csúnyán összetört teherautót, amik elég maszívak voltak. (sorkatona voltam)

Amikor páran megkérdeztük, hogy tudták így összetörni, azt mondta az egyik szerelő srác, hogy "vannak olyan ügyes gyerekek, akik még a tankot is összetörnék"

Persze csak viccelődött, de engem azért érdekelne, hogy mi az, ami már egy harckocsinak is sok lenne?

2010. okt. 12. 18:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Csak találgatok, de ha 40-el nekimegy egy hegyes karónak(ami páncél, mégjobb, ha gyémánt) akkor valószínűleg szerintem összetörne, de a páncél tuti sérülne.
2010. okt. 12. 18:54
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én most nem dicsekedni akarok ,de láttam karambolos harckocsikat. Gyakorlaton voltunk és az éjszakai ,infrás vezetést kellett gyakorolni. Na ez nem egy egyszerű dolog , amikor a hk-ból nem szabad kinézni csak a fedélzeti műszerekre hagyatkozva kell menni előre. Ilyenkor volt ,hogy egyszerűen nem látták egymást a vezetők és simán egymásba rongyoltak.

A hk-n az ütközés után nem látszik kívülről semmi.

De bezzeg bent amit el lehet képzelni, az szakad. Motor a 12 hengerrel együtt kifordulva ,a fülkében a lövegek szanaszét, lövegtorony hidraulikus csillapítása fölrobbanva, minden folyadék kiömölve,szóval brutálisan össze tud törni rajta minden , kívülről meg egy karcolást lehet csak fölfedezni.

2010. okt. 12. 19:29
 3/14 A kérdező kommentje:

19.29

Köszi,az embernek eszébe sem jutna, hogy nemcsak kívülről tud sérülni. :)

2010. okt. 12. 20:39
 4/14 anonim ***** válasza:

A békeidőben keletkezett balesetektől eltekintve:

Háborús helyzetben pedig a motortér támadása "nem tesz jót" a tankoknak, - az arra alkalmas fegyverekből többnyire hátulról lövik "fenékbe" a gépet, amely rendszerint fedélzeti tűzzel jelzi, hogy ez nem izlikes neki...

2010. okt. 12. 21:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
egy massziv tankban nem tesz kárt ütközés. ha 20méterről meglövöd egy 150mm-es nehéztüzérségi üteggel akkor elszáll....
2010. okt. 13. 01:30
 6/14 anonim ***** válasza:
Az A-10 Thunderbolt II repülőgépek GAU-8 Avenger gépágyúja képes átütni a harckocsik páncélzatát, akár meg is semmisíthet tankokat.
2010. okt. 13. 11:53
 7/14 A kérdező kommentje:

Azokat az eseteket számítsuk már le, amikor kilövik vagy felrobbantják!

Én a magam részéről eddig egy másik tankkal való ütközést és a szakadékba zuhanást tudtam elképzelni.

Amit még nem írt senki: egy vonattal való ütközés. A civil életben használt járművek közül egyedül ezt tartom alkalmasnak károkozásra.

Persze normális körülmények között erre nem kerülhet sor, de rendkívüli esetekben nem kizárt. Azt hiszem, tíz éve olvastam egy esetről, hogy egy részeg katona Tapolcán kivitte a garázsból az egyik T-72-est és elment vele egy kicsit "szétnézni", egy jelzőtábla és egy Trabant bánta. A laktanya mellett megy a vasút is, ha esetleg éppen akkor átment volna rajta, amikor éppen jön egy szerelvény, nagyon komoly baj lehetett volna belőle.

2010. okt. 13. 12:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk akkor a legjobb módszer szerintem a zuhanás, vagyis valahogy csapdát állítani egy harckocsinak, így a saját súlya fogja tönkretenni.
2010. okt. 13. 12:30
 9/14 anonim válasza:

Vagy egy Gatling géppuska

[link]

2010. okt. 13. 19:19
 10/14 anonim ***** válasza:
Az A-10-est egy az egyben erre találták ki... :)
2010. okt. 13. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!