Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudom, hogy mennyi...

Honnan tudom, hogy mennyi benzin van a tankban? (nézz be légyszi)

Figyelt kérdés

Az a kérdésem, hogy bioetanolt szeretnék tankolni felesben benzinnel, csak nem tudom, hogy mennyit tehetek bele, mennyi benzin van a tankban, és hogy okoz-e valami változást az indításban, valamint a fogyasztásban?

Kell-e majd üzemanyagszűrőt cserélni, vagy hasonló dolgok?

2011. jan. 16. 20:03
 1/9 anonim ***** válasza:

szia!

Üzemanyagszintjelző nincs a kocsiba? Akkor kijárod belöle a benzint majd felel benzin majd elmész és fele etanolt tankolsz és kész.

2011. jan. 16. 20:24
 2/9 A kérdező kommentje:

van szintjelző :)

szeretném kipróbálni, csak félek nem hogy valami kárt okoz :)

2011. jan. 16. 20:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát egy üzemanyag előszűrő nem árt azért a rendszerbe, valószínűleg párszor cserélheted is mert az etanol szereti feloldani a tankban lerakódott trutyit.
2011. jan. 16. 20:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Én aránylag fele arányban tankolom és nekem kevesebbet eszik és hideg indításkor nagyon hidegben veszem csak észre hogy nehezebben indul.

Sose számolom hogy pontosan mennyi van benne, csak úgy saccolom. A check engine még egyszer sem panaszkodott.

Ha 6 évnél régebbi a kocsid akkor nem ajánlom.

Jah és a japán autók jobban bírják ez tény.

Nekem új szuszkám van, 4 éves és már 2 éve így tankolok mindig. Hibátlan!

2011. jan. 16. 20:56
 5/9 A kérdező kommentje:

hát akkor a 16 éves f astrába nem fogom beletölteni :)

kösz a válaszokat

2011. jan. 16. 21:04
 6/9 anonim ***** válasza:

nyugodtan beletöltheted én 16 éves daewooban használom nem tudom megérteni miért ne lehetne egy 6 évnél idősebb kocsiba etanolt tankolni bár mondjuk 2 napja arról próbálta valaki itt meggyőzni az embereket hogy fiatal kocsiba nem lehet etanolt tankolni:)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__14..

2011. jan. 16. 21:21
 7/9 anonim ***** válasza:
én 14 éves bravában használom felesben, nyugodtan mehet bele. a 16 éves suzukiban is gond nélkül elment felesbe. Nem kell anyira félni az etanoltól. felesbe 99,9% hogy a szűrővel se lesz gond.
2011. jan. 17. 12:28
 8/9 anonim ***** válasza:
cserélj benzinszűrőt mielőtt tankolsz.. meg kb 1000 km folyamatos használat után ismét.. és nem lesz semmi baj, ha felesbe tankolod :)
2011. jan. 20. 14:00
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2011. jan. 20. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!