Szerintetek melyik volt a történelem legjogosabb háborúja ? Szerintem Spartacusé, ő nekik nem volt választása és tényleg jogosan tették amit tettek.
Figyelt kérdés
2023. jún. 22. 07:22
2/12 anonim válasza:
Én a lincseléseket is ide sorolnám. Ugyanis ott elszabadul az indulat, aminek viszont oka van.
3/12 anonim válasza:
Az 56-os forradalom a ruszkik ellen.
4/12 anonim válasza:
Spartacusé azert nem, mert megtehette volna, hogy elhagyja itáliát de visszafordult.
Nyilván jobban terszet a római birodalom gazdagsága mint a barbár kelta es german videk.
5/12 anonim válasza:
Háborúzni akkor szoktak ha már nincs más megoldás illetve ha az érdekek úgy kívánják például valami nagyon kell terület/nyersanyag stb. így filozófiailag minden háború indokolt, az már csak nézőpont kérdése mennyire jogos
6/12 A kérdező kommentje:
Hát azért nem nagyon tudtak elmenekülni, de ha igen is akkor is csak a háború kirobbanására gondoltam.
2023. jún. 22. 11:19
7/12 anonim válasza:
Háborút indítani sosem jogos. A megtámadott félnek a legjogosabb, hogy ellenáll.
8/12 A kérdező kommentje:
Hát a Rómaikak nem jogosan ellenáltak meg vadásztak a rabszolgákra.
2023. jún. 22. 11:20
9/12 anonim válasza:
Természetesen az a 99 háború (a II. vh. óta 19), amiben az USA vett részt 347 éves fennállása alatt. Átlagban 3 évente háborúztak.
10/12 anonim válasza:
Sőt, még el is számoltam 247 éves fennállása óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!