A 80-as években (1980-1990)milyen gyakori volt, hogy orosz katonák járőrőztek a polgári lakosság között vmelyik csepeli lakótelepen budapesten?
olyanok válasza érdekel, akik akkoriban csepelen laktak, és emlékeznek vmire.
köszi
20
köszi!
akkor szerinted az illetőnek hogy lehetnek erről ilyen erős emlékei? mármint a katonák meneteléséről a lakóhelyén.
Budapest felvilágosultabb volt, de én Pécsett voltam középiskolás, és ott bizony 67-ben még hazazavarták azt, aki farmerben jött iskolába, és az összes ünnepélyen szóba került elrettentő példaként a beszédben a farmer meg a nagy haj (amibe meg szadista kéjjel nyírtak bele a tanárok). Aztán hirtelen nagyot változott a világ, a hetvenes évek közepéről származó képeken akkora nagy hajú gyerekek villognak, hogy ámulat, és a hetvenesek vége felé még az igazgató kövér seggén is már a farmer lötyögött.:D
71-ben kezdtem dolgozni, és megkértem anyukámat, két naponta vegyen egy Pepsit, akkor kezdték licenc alapján palackozni Pécsett.
Kérdező, neked agyalágyult ismerőseid lehetnek.
"Kérdező, neked agyalágyult ismerőseid lehetnek."
LOL.
Börtön farmernadrágért, kóláért? Ekkora hülyeséget. Jó, hogy nem kötél járt érte.
70-es években már az "ócska" piacokon nyiltan árulták a márkás farmereket (jó sokba kerültek), 73-ban holland rokonok küldtek nekem egy használt Levi's kordbársony nadrágot és dzsekit. Hiánypótlásként, akkoriban nálunk is elkezdtek varrni farmernadrágot a Levi's-nek, akik cserébe egy részét itthagyták, de általában csak "pult alól" lehetett kapni (980 Ft-ba került).
A Keletiben láttam egyszer egy csapat szovjet sorkatonát, de azokat vitték valahova, egyébként csak tiszteket láttam néha az utcán. Vidéki szovjet laktanyáknál a helyi lakosság csencselt a katonákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!