A 80-as években (1980-1990)milyen gyakori volt, hogy orosz katonák járőrőztek a polgári lakosság között vmelyik csepeli lakótelepen budapesten?
olyanok válasza érdekel, akik akkoriban csepelen laktak, és emlékeznek vmire.
köszi
10
köszi
egyébként az illető elmondása alapján ő nem arra célzott, h. szórakozni jártak be a lakótelepre, hanem meneteltek mint katonai alakulat.
11
hát ez az! én is utánanéztem, mert akkor még nem éltem.
akkor miért mondhatta azt, h. ezekért letartóztatás járt?
ez a trapper, a magyar farmer a linken.
de gondolom az igazi farmert, ami nyugatról jött, a jeanst is lehetett akkor már szabadon viselni?
köszi
és ezt az illető könyvben leírta, és külföldön kiadták.
aki nem ismeri a magyar történelmet, simán bekajálja, hogy ez mind igaz volt.
3-as vagyok, ha már kérdeztél, elmondom
Az a laktanya Pesten az Üllői út végének közelében volt. Minden reggel arra jártam busszal a suliba. Reggel 7 körül alakzatban gyülekeztek az udvaron a ruszki katonák. Az utcán sosem láttam őket (Pestlőrincen). Szerintem nem is volt feladatuk a magyar lakosság közt járőrözni.
18
köszi!
azon gondolkozom, itt miről lehet szó: az illetőnek hiányosak a történelmi ismeretei, nincs egzakt tudása erről az egészről, vagy a drámai hatást akarja fokozni, amikor ezt így adja elő másoknak?
Semennyire!!!
A katonák NEM hagyták el az állomáshelyüket, csak a tisztek egy kis csoportja mehetett ki a "városba". Ruszki katonai rendészek csak akkor rajzottak ki ha valamelyik kiskatona dobbantott és azt kellett begyűjteni.
A mendemondák szerint sok katona azt sem tudta melyik országban van. Ez nyilvánvalóan nem volt így de jól példázza mennyire elzárták, elszigetelték őket a helyi lakosságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!