Ki repítette a levegőbe a nova kahovkai gátat?
Tegnap egy nem putyinista orosz arról beszélt, hogy a gát orosz ellenőrzés alatt lévő területen, orosz felügyelet alatt állt ( ezért is tudtak játszani a vízszinttel ), oda ukránok robbanóanyagot nem tudtak bevinni.
Szerinte az ukránoknak nincs olyan fegyverük amivel nagy távolságból meg tudták volna rongálni a gátat.
( tavaly láttuk, hogy a himars harci réste a közuti hidat is alig ütötte át )
Szerinte volt több ellentmondás a cári médiában az esemény után, amúgy hasonlóról a telex is írt.
Egy ukrán vezető arról beszélt, "korábban" orosz fennhatóság alatt volt a terület.
A térképeken is látni, hogy sárga jelzésű, azaz ukránok által visszafoglalt területről van szó.
Más szemszögből: az oroszoknak okozott hatalmas kárt nem csak a zaporizzsjai atomerőmű vízellátása miatt, hanem Krim is a víztározóból kapta a vizet.
Magyar médiák szerint több hónapra elég a tartalék tározók vize, ukrán források szerint csak pár hétre.
Megint más: A több kilóméter széles Dnyeper-víztározó miatt eddig nehezen tudták volna visszafoglalni az atomerőművet. Várható, hogy hetek alatt alaposan le fog apadni ott a víz.
"Megint más: A több kilóméter széles Dnyeper-víztározó miatt eddig nehezen tudták volna visszafoglalni az atomerőművet. Várható, hogy hetek alatt alaposan le fog apadni ott a víz."
Igen, csak épp olyan iszap és sártenger marad a víz helyén, hogy ott még gyalog se lehet közlekedni, nemhogy bármilyen járművel, ergo ilyen szempontból semmi értelme nincs.
"Egy ukrán vezető arról beszélt, "korábban" orosz fennhatóság alatt volt a terület."
Most is orosz ellenőrzés alatt van az az oldal, ahol a gépterem is van.
Igen. Ezen én is elgondokoztam.
Május 26-án az oroszok felrobbantották a kurakovói gátat.
Május 31-én az oroszok módosították az infrastruktúrára vonatkozó biztonsági rendeletet, mi szerint az újonnan megszerzett teeületeken:
-2028-ig nem szükséges elvégezni a terv szerinti karbantartásokat
-ha egy balesetet terrorcselekménnyé minősítenek ott nem kell lefolytatni a szükséges vizsgálatokat.
A nova hkahovkai gát megsérülését még aznap terrorcselekménynek minősítették...
Az első orosz hírek arról szóltak, hogy az ukránok robbantották fel a gátat. Erre a helyi polgármester azt posztolta, hogy ez teljes képtelenség és semmilyen robbanás vagy légicsapás nem volt.
Egy órával később ugyanez az ember azt mondta: hajnal 2 kor sérült meg a gát egy ukrán légicsapás miatt :)
Nekem az orosz sztory továbbra sem áll össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!