Miért csak ilyen alulműveltek akarják visszavezetni az általános sorkatonaságot?
Jó még Bokor Imre - Kiskirályok mundérban, de az nem a sorkatonákról szól, az akkori, magasrangú katonai vezetők visszaéléseiről. A könyv 89-ben jelent meg, botrány lett, vizsgálatok is követték, hatására mondott le Czinege Lajos hadseregtábornok, és az írót, aki ezredes volt, azonnal nyugdíjazták.
Most megrendeltem a Sörkatonákat is :)
#40 "Hősünk azonban a történet során igazán komoly, fontos, nagy igazságokra is ráébred az őt körülvevő emberek, események, körülmények hatására – és ezáltal segít nekünk is jobban megismerni, megérteni ezeket az igazságokat."
Milyen igazságokat? (Nem olvastam a könyvet).
Szerintem az Ébredjen katona! vagy az Álljon meg katona! Nem olvastam még egyiket sem, úgy vettem ki a fülszövegekből, hogy a második az első kiterjesztett változata.
Nekem a Kis katonai szlengszótár tetszett, de az nem a negatívumokról ír, hanem a seregben összegyűjtött kifejezésekről, mondásokról. Kedvencem egy előfelvételis egyetemisták által feljegyzett mondat, amit egy tiszthelyettestől hallottak:
"Én nem vagyok egy volumen, de hogy maguk szívni fognak, az rizikó."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!