Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A nőknek is be kéne vezetni?

A nőknek is be kéne vezetni?

Figyelt kérdés

A barátitársaságomban felmerült a katonasággal kapcsolatban egy vita, amelyről az alábbi a véleményem:

Ha besorozásra kerülne sor a lehetséges elfajuló helyzet miatt, akkor a gyermekes és várandós nőkön kívül besorozhatnák a nőket is, hisz az egyenjogúságnak a lényege, hogy mindkét nem egyenlő. Ha valamit szeretne az ember, akkor vállalja a hátrányait is, ne csak az előnyeit akarja.

Életem során egyenlő félként kezeltem a nőket, amiért hálásak voltak, hisz mellettem megélhették a valódi vágyaikat, legyen szó párkapcsolatról vagy barátságról. Egy példa: amikor elmentünk kempingezni, és valamelyik nőnek kedve támadt fát vágni, akkor tiszteletben tartottam a döntését, nem lebeszéltem róla, hogy "ez férfi munka, megcsinálom én". A nők is ugyanúgy képesek elvégezni minden "férfi" munkát, ahogy fordítva is ugyanez a helyzet. A férfi és női test között sincs jelentős különbség, hisz azok a nők, akik életükben nem, vagy keveset sportoltak, mozogtak, végeztek fizikai munkát, jó hogy gyengék, de a férfi megfelelőjében is ugyanez a helyzet. Akik sportolnak, azoknál más a helyzet. Amikor a korábbi vagy jelenlegi párkapcsolatomban az ágyban elkezdtünk "birkózni", akkor is azt tapasztaltam, hogy a nem sportoló nőkben is jelentős erő van, holott már 10 éve az erősember sportot űzöm hobbi szinten, ezért nem kis előnyöm van. De jártam birkózni és több küzdősportra is, és ott is többször gyakoroltam nőkkel, és lehet 110 kilós erősember vagyok, elég csúnyán elbántak többször velem.

Sorolhatnám tovább, de ezen történések miatt a nők hadkötelezettsége mellett érveltem, mint láthattátok. Remek példák a nő katonák és rendőrök, ők is simán teljesítettek mindent. Tehát szükség esetén a nők is ugyanúgy helytállhatnának, mint Mi, férfiak. Hisz lőni mindenki tud, és minél több ember van, aki tud lőni, annál jobban szoríthatnánk vissza az ellenséget. Plusz legalább esélyük lenne a nőknek megvédeni önmagukat, és nem tétlenül és rettegve várni, hogy mikor jönnek az aberrált katonák, akik megerőszakolják őket.

Mit gondoltok?

2023. máj. 29. 16:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon sok országban - ahol magas a háborús kockázat és szükség van minden fegyverforgató kézre - katonakötelesek a nők is (pl. Izrael). Ettől még a "leosztás", hogy a férfiak mennek a frontra, a nők meg végzik helyettük is a fizikai munkát.
2023. máj. 29. 20:55
 12/14 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem azoknak a nőknek kell teret engedni a harcok fizikális megvívásában, akik ezt önként vállalják, - meg kellene hagyni számukra e területen a szabad választás lehetőségét. De ha válla ilyen jellegű megpróbáltatást egy nő önként, akkor végig kellene, hogy csinálja, amibe belekezdett, - az senkinek nem bolt, (még neki sem,) hogy "meggondolta magát". Meglepő talán, de vannak kifejezetten jól teljesítő nőnemű mesterlövészek is, de a repirányításban, pepecselős, sokirányú figyelmet megkövetelő feladatok teljesítésében sincs mit szégyenkezniük. Például híradó munkában is jók - és ez akkor is igaz, ha ez nem a "töltött, éles fegyverrel hadonászós" műfaj. Egy szervezet akkor működik olajozottan, ha az összes fogaskereke meg van és biztosítva vannak a mechanikának a megfelelő feltételek, hajtó energia.
2023. máj. 31. 07:11
 13/14 anonim ***** válasza:
57%
#8 szerintem ezzel a süket dumával akkor gyere elő amikor majd nem fog fogyni a néppeség, hanem éppenséggel a nőni fog a magyarság lélek száma az az 1,36 reprodukciós ráta elég gyenge. :D Tudom ostoba vagy, de azért na ne játszd túl a kretén szerepét. A férfiak pótolhatók? :D nem láttam még női bányászt, se kohókban férfi munkát végző nőket. a munka erőpiacon se véletlen az hogy a férfiak többet kapnak.. Míg egy nő nem fogja el látni a férfi munkáját (kőműves, Ács, vagy bármi nehezebb fizikai munkát igénylő melónál) addig forditva meg simán el tudják végezni. :D
2023. jún. 1. 11:54
 14/14 anonim ***** válasza:
67%
Pontosan! A ferfiak így is még mindig többet keresnek illetve magasabb az órabérük bizonyos területeken mint a Nőknek. Mindkettő nemnek más az erőssége akár fegyveres szerveknél is. A férfiaknak eleve nagyobb a merítés is a munkaerőpiacon mert ha nagyon nincs semmi, egy szerencsétlen építkezésre is felveszik maltert téglát hordani napi 20ezerért. Csak h egy példát említsek. Vagy elmegy kukásautóra vagy a kohóba. A nők nagyon nem tudnak választani max gyár vagy pakolás egy raktárba ami megint csak olyan h vmelyik nő bírja, vmelyik nem. Aki meg valóban férfias hivatast választ az vegye ki a részét s vállalja a kockázatot hogy esetleg lesérűl ha úgy van. Egyik nem sem pótolható a nőre ugyanúgy szukseg van ahogy a ferfire.
2023. jún. 1. 19:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!