Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A nőknek is be kéne vezetni?

A nőknek is be kéne vezetni?

Figyelt kérdés

A barátitársaságomban felmerült a katonasággal kapcsolatban egy vita, amelyről az alábbi a véleményem:

Ha besorozásra kerülne sor a lehetséges elfajuló helyzet miatt, akkor a gyermekes és várandós nőkön kívül besorozhatnák a nőket is, hisz az egyenjogúságnak a lényege, hogy mindkét nem egyenlő. Ha valamit szeretne az ember, akkor vállalja a hátrányait is, ne csak az előnyeit akarja.

Életem során egyenlő félként kezeltem a nőket, amiért hálásak voltak, hisz mellettem megélhették a valódi vágyaikat, legyen szó párkapcsolatról vagy barátságról. Egy példa: amikor elmentünk kempingezni, és valamelyik nőnek kedve támadt fát vágni, akkor tiszteletben tartottam a döntését, nem lebeszéltem róla, hogy "ez férfi munka, megcsinálom én". A nők is ugyanúgy képesek elvégezni minden "férfi" munkát, ahogy fordítva is ugyanez a helyzet. A férfi és női test között sincs jelentős különbség, hisz azok a nők, akik életükben nem, vagy keveset sportoltak, mozogtak, végeztek fizikai munkát, jó hogy gyengék, de a férfi megfelelőjében is ugyanez a helyzet. Akik sportolnak, azoknál más a helyzet. Amikor a korábbi vagy jelenlegi párkapcsolatomban az ágyban elkezdtünk "birkózni", akkor is azt tapasztaltam, hogy a nem sportoló nőkben is jelentős erő van, holott már 10 éve az erősember sportot űzöm hobbi szinten, ezért nem kis előnyöm van. De jártam birkózni és több küzdősportra is, és ott is többször gyakoroltam nőkkel, és lehet 110 kilós erősember vagyok, elég csúnyán elbántak többször velem.

Sorolhatnám tovább, de ezen történések miatt a nők hadkötelezettsége mellett érveltem, mint láthattátok. Remek példák a nő katonák és rendőrök, ők is simán teljesítettek mindent. Tehát szükség esetén a nők is ugyanúgy helytállhatnának, mint Mi, férfiak. Hisz lőni mindenki tud, és minél több ember van, aki tud lőni, annál jobban szoríthatnánk vissza az ellenséget. Plusz legalább esélyük lenne a nőknek megvédeni önmagukat, és nem tétlenül és rettegve várni, hogy mikor jönnek az aberrált katonák, akik megerőszakolják őket.

Mit gondoltok?

2023. máj. 29. 16:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Izraelben működik is a dolog. Ha egyenjogúságról papolunk, akkor itt is annak kellene lenni.
2023. máj. 29. 16:27
 2/14 anonim ***** válasza:
8%
A várandósokat mért nem?
2023. máj. 29. 16:33
 3/14 anonim ***** válasza:
11%
1: Hallani onnan eseteket, hogy férfi katonák molesztálnak vagy megerőszakolnak női katonatársakat. Akkor működne, ha a nőknek külön laktanya lenne.
2023. máj. 29. 16:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írták, Izraelben a nőknek is van kötelező katonai szolgálat. Illetve norvégoknál is mindenkire vonatkozik pár éve. Bár meg kell jegyezni, hogy ott nem mindenkit hívnak be, csak az arra legalkalmasabbnak vélteket, akik közt nyilván kisebb arányban vannak nők.
2023. máj. 29. 16:39
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

Itthon is vannak női katonák.

Legalábbis rendelkeznek honvédségi fokozattal. Pl akik a honvédkorhazban dolgoznak ott van akiknek van. Az más kérdés, hogy valoban be is sorozzak őket.

2023. máj. 29. 16:45
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
Most összezavarodtam kicsit, akkor most békét akarunk vagy vár a hadsereg?
2023. máj. 29. 16:54
 7/14 anonim ***** válasza:
45%
Majd ha a férfiak is tudnak gyereket szülni, lehet a nőket is besorozni.
2023. máj. 29. 17:22
 8/14 anonim ***** válasza:
59%
Nem érted a lényeget. Háború után nem lesz, aki megszülje a következő generációt, ha elhullanak a nők. Férfiból viszont nem kell sok, mert egy férfi rengeteg nőt meg tud termékenyíteni, egy nő egyszerre viszont csak egy utódot tud létrehozni. A nők pótolhatatlanok, te viszont pótolható vagy.
2023. máj. 29. 17:43
 9/14 anonim ***** válasza:
85%
Egy háborúban lévő országban, a háttérben sok meló van. Például ezerrel lőszergyártás, ruhán keresztül élelemellátás, stb. A nők nagy része ezen feladatokat látja el. Bevonul mindenki, kilátja el őket? Se ruha, se lőszer, se kaja. Igazi szép csapat lenne.
2023. máj. 29. 18:50
 10/14 anonim ***** válasza:
85%
Lehet emancipácíó csak éppen nem a fizikai erőnlétre vonatkozik! Hanem olyanokra mint karrier, egyenjogúság s itt nem a fizikai egyenlőségről beszélünk. Az emancipáció csak azért alakult ki mert a Nők évtizedekig elnyomásban éltek. Meg voltak fosztva egy csomó mindentől és a Férfi volt az aki többletjogokat kapott mindenből. Mai napig vannak olyan kúlturák lasd: arabvilág s sok más ország ahol még jelen vannak a különbségek. A modern kori női társadalom nem szeretné már hogy elnyomják mint nagyanyáinkat. Régen a nők nem szavazhattak, nem dolgozhattak bizonyos munkakörökben. Nem tartózkodhattak férfiak között. Nem szólhattak bele a politikába. A házaséletbe a gyerekvállalásba, a házasságba se volt beleszólásuk. A férj parancsolt annak idején a háznál, mivel ő kereste a kenyeret. Ebből következőleg alá és fölé rendelt viszonyon alapult a házasság. Az asszonyoknak engedelmeskedniük kellett ha a férj megkívánta a szexet. Mindegy volt h jól esik a feleségnek e vagy sem. Meghatározta hogy a feleség hova mehet, mit csinálhat mit viselhet. A gyerekeket a háztartást kizárólag az asszony kezelte. Minden mást a Férj. S még lehetne sorolni milyen elnyomásban éltek itt Európában is a nők évszázadokon keresztül. Ennek akartak veget vetni, hogy a nőket is kezeljék egyenrangú partnerként emberként ne csak tenyésztehénként s rabszolgaként. S ez nem egyenlő azzal h ő is téglát rak meg maltert hord! A nőknek fizikai korlátaik vannak nagyon sok mindent tekintve! Nem arra lettek teremtve h fegyvert fogjanak háborúzzanak hanem hogy embert hozzanak világra! Az emancipáció nem azt jelenti hogy ha te téglát hordasz, hordjon a nő is! Némelyik lehet tud is, igen vannak katonanők is, de azok sem a frontvonalra lennének küldve. Nem kell átesni a ló túloldalára. A nők akármennyire tökös némelyik, biológiailag attol még nő fog maradni ezáltal a jelentős fizikai korlátaik meg fognak maradni./ ha csak nem elkezd tesztoszteront tolni😀!/ Másodsorban hozzál világra egy gyereket ha már egyenjogúság! A férfi ki se bírná azt a fájdalmat ami egy szülésnél van.
2023. máj. 29. 20:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!