A nőknek is be kéne vezetni?
A barátitársaságomban felmerült a katonasággal kapcsolatban egy vita, amelyről az alábbi a véleményem:
Ha besorozásra kerülne sor a lehetséges elfajuló helyzet miatt, akkor a gyermekes és várandós nőkön kívül besorozhatnák a nőket is, hisz az egyenjogúságnak a lényege, hogy mindkét nem egyenlő. Ha valamit szeretne az ember, akkor vállalja a hátrányait is, ne csak az előnyeit akarja.
Életem során egyenlő félként kezeltem a nőket, amiért hálásak voltak, hisz mellettem megélhették a valódi vágyaikat, legyen szó párkapcsolatról vagy barátságról. Egy példa: amikor elmentünk kempingezni, és valamelyik nőnek kedve támadt fát vágni, akkor tiszteletben tartottam a döntését, nem lebeszéltem róla, hogy "ez férfi munka, megcsinálom én". A nők is ugyanúgy képesek elvégezni minden "férfi" munkát, ahogy fordítva is ugyanez a helyzet. A férfi és női test között sincs jelentős különbség, hisz azok a nők, akik életükben nem, vagy keveset sportoltak, mozogtak, végeztek fizikai munkát, jó hogy gyengék, de a férfi megfelelőjében is ugyanez a helyzet. Akik sportolnak, azoknál más a helyzet. Amikor a korábbi vagy jelenlegi párkapcsolatomban az ágyban elkezdtünk "birkózni", akkor is azt tapasztaltam, hogy a nem sportoló nőkben is jelentős erő van, holott már 10 éve az erősember sportot űzöm hobbi szinten, ezért nem kis előnyöm van. De jártam birkózni és több küzdősportra is, és ott is többször gyakoroltam nőkkel, és lehet 110 kilós erősember vagyok, elég csúnyán elbántak többször velem.
Sorolhatnám tovább, de ezen történések miatt a nők hadkötelezettsége mellett érveltem, mint láthattátok. Remek példák a nő katonák és rendőrök, ők is simán teljesítettek mindent. Tehát szükség esetén a nők is ugyanúgy helytállhatnának, mint Mi, férfiak. Hisz lőni mindenki tud, és minél több ember van, aki tud lőni, annál jobban szoríthatnánk vissza az ellenséget. Plusz legalább esélyük lenne a nőknek megvédeni önmagukat, és nem tétlenül és rettegve várni, hogy mikor jönnek az aberrált katonák, akik megerőszakolják őket.
Mit gondoltok?
Itthon is vannak női katonák.
Legalábbis rendelkeznek honvédségi fokozattal. Pl akik a honvédkorhazban dolgoznak ott van akiknek van. Az más kérdés, hogy valoban be is sorozzak őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!