A Pavlohradban található lőszerraktárban, amit kilőttek az oroszok, volt az angol urán tartalmú rakétából? Azért robbant úgy, mint egy atombomba?
Nem keresem vissza, de azt olvastam tegnap hogy egy "hadiipari vegyi üzemet" durrantottak szét, mégpedig azt ami a rakétákhoz gyártotta a szilárd hajtóanyagot.
Ha ez igaz, az magyarázza miért szólt akkorát és végre egy nagy piros pont az orosz hadvezetésnek :)
És milyen rakétákhoz gyártottak hajtóanyagot ? Scud-okhoz ? Tocskákhoz ? Vagy OTR-23-as Okákhoz ? Vagy végfázisba jutott a Grom / Hrim harcászati rakétájuk ?
Sokféle verzió repked,
- harcászati rakéta,
- több tucat Sz-300-as légvédelmi rakéta,
- és mezei lőszerraktár
Mezei lőszerraktárat láttunk már ebben a háborúban felrobbanni, az nem így robban. Ez tényleg olyasmi volt, mint a bejrúti műtrágyabumm: egyben szólt és qrva nagyot. Nem gondolnám, hogy több tucat rakéta egymás mellé pakolva így robbanna.
Google:
"New video of the Pavlohrad blast seems to confirm that the plant storing old SS-24 boosters was hit in the Russian strike. "
"Conclusion:
A massive explosion occurred on the site of the Pavlograd Chemical Plant. Not a train loaded with Ukrainian S-300's.
"To date, more than 1.8 thousand tons of expired solid rocket fuel are stored on the site. It has been 20 years since its expiration date.""
SS-24 hajtóanyag volt ott :)
Én csak átfutottam a posztokat tegnap, csak a szilárd rakéta hajtóanyag maradt meg bennem, most látom hogy ez egy ismert lerakata volt a régi, leszerelt hajtóanyagnak. Több helyen felvetik, hogy ez szándékos környezeti katasztrófa okozása-e ami újabb háborús bűncselekmény.
Lehet vissza kell vonnom az oroszoknak kiosztott piros pontot :/
Fogalmam sincs. De úgy tűnik, hogy az mindenki előtt ismert volt hogy melyik épületekben tárolják a kivont rakéták hajtóanyagát.
Ilyen az "ártalmatlanítás" amit ott csináltak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!