Hogy került be Törökország a NATO-ba?
Nem újdonság a török bérkommentelés, régebben is volt már ilyen:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..
Nehéz úgy vitázni, hogy írnak ellenérveket, és azzal söpörsz le mindent, "Nyugati propaganda".
Azt eldönteni, hogy mi diktatúra és mi demokrácia, iszonyatosan nehéz. Ritkán létezik vegytiszta rendszer, nem fekete - fehér a világ, nagyon sok fokozat felhasználható.
Erdogan rendszere a következőképp minősíthető: Autokratikus elemekkel korlátozott elnöki köztársaság.
Remélem így már érthető az, hogy miért nem egyszerű a világ.
"Nehéz úgy vitázni, hogy írnak ellenérveket, és azzal söpörsz le mindent, "Nyugati propaganda"."
Én jól ismerem Törökországot, a számát sem tudom hányszor jártam ott, sok török ismerősöm is van, így nyugodtan mondhatom hogy belülről ismerem az országot. Az itt diktátorozók valószínűleg egyszer sem jártak ott az állításaik pedig valótlanok.
"Erdogan rendszere a következőképp minősíthető: Autokratikus elemekkel korlátozott elnöki köztársaság.
Például az USA-ban is elnöki rendszer van és Franciaországban is. Ezekre miért nem mondják autokratikus? :)
Van olyan ember Törökországban, aki soha életében nem járt Isztambulban / Ankarában.
Van olyan magyar is aki soha nem járt Budapesten, vagy Debrecenben, vagy Szegeden.
És úgy vitázunk Ukrajnáról / Oroszországról / Kazahsztánról / a Kínai Népköztársaságról / Indiáról / Szaúd-Arábiáról / Kongóról, hogy semelyikben nem jártunk.
Sokan élik le úgy az életüket bármelyik országban, hogy maximum a szülővárosuk / falujuk körzetében mozognak, és egész életükben el se hagyják azt.
Ez van, ezzel nem lehet mit kezdeni.
Mégis véleményezzük a világot más utazók, riporterek, műsorkészítők alapján.
A kérdésedre válaszolva az USA-ban az elnöki rendszer az papírforma, ott kismillió dolog van, ami az elnök hatalmát korlátozza, a meglátásom szerint oligarchia az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!