Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A barna paroli milyen fegyvern...

Pro Patria kérdése:

A barna paroli milyen fegyvernemet jelent?

Figyelt kérdés
[link]
2010. okt. 7. 18:49
1 2
 11/12 berezzd válasza:
Látom hogy két éves a kérdés, de azért válaszolok rá. Katona vagyok. Harci körülmények között tök mindegy ki melyik fegyvernemhez tartozik, mert ha beüt a szitu, akkor a híradós nem fogja azt mondani hogy bocs én nem lövöldözök.... Amúgy meg mindenki csinálja a dolgát. A gyakorlón a Hotrhy rendszerben sem voltak fegyvernemi színek, mert pl a tüzérek piros parolija elég előnytelen álcázás szempontjából... Én pl felderítő vagyok, a fehér parolim elég előnytelen ha szénbányában kell elbújnom. Jó ez radikális példa volt, de szerintem érted. Egyébként a rendfokozati jelzések és színek ugyanazok mint a Horthy rendszerben,csak akkor nem volt pl elektronikai-harcász, lokátoros...Szerintem akkor még nem volt a parolin kitűző, most meg van.
2012. dec. 17. 14:21
 12/12 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy azért lőnének le valakit, mert piros paroli van rajta. Az álcaruha sem számít, több százméterekről is látják a katonát. Ez a "zöld paroli jobban álcáz" csak egy önnyugtatás. Ugyanannyira értelmetlen, mint a Gripeneken a szürke színárnyalatú felségjel. Aki azt hiszi, hogy ez bármit is számít, és hogy van olyan, aki tényleg nem veszi észre a repülőt a szürke festés miatt, az önmagát csapja be. Nem azért lövik le, mert van rajta egy 25 centis trikolor-nyíl.
2012. dec. 17. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!