Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit keresnek nők a TEK-ben ?

Mit keresnek nők a TEK-ben ?

Figyelt kérdés
Láttam egy videót ahol van egy nő TEK-es. Szerintem egy nő alkalmatlan egy ilyen munkára. Miért engedik mégis ?

2023. márc. 29. 13:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudom, de ha engem fogna le, én jobban elfogadnám, mintha férfi csinálná. :-)
2023. márc. 29. 13:12
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
Pénzt
2023. márc. 29. 13:18
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
Lehet, hogy azért nem Te döntesz arról, hogy ki alkalmas egy ilyen munkára, mert szerinted egy nő alkalmatlan rá.
2023. márc. 29. 13:35
 4/18 anonim ***** válasza:
30%
Az AVH-ban is voltak nők.
2023. márc. 29. 14:06
 5/18 anonim ***** válasza:
79%

De miért lenne alkalmatlan? A tek és a katonaság se az a hely, ahol az kell, hogy a lehető legmagasabb és legizmosabb legyél. Neked fegyvered van, nincs szükséged jó állóképességnél és egy bizonyos szintű izomzatnál többre.

Közelharcnál pedig a technika számít egy bizonyos méretbeli különbségig. De hát nem lehet és soha nem is volt minden katona a lehető legerősebb testileg, ez nem erről szól.

Amire a nőknek szerintem nem kellene menni, az pl a rendőrség bizonyos területei. Pl értem én, hogy kapnak kiképzést, de ott túlságosan számít a testi erő. Nyílván itt csak bizonyos területekre értem ezt, ahol pl szénné gyúrt alja embereket kell elfognod/fegyelmezned.

Egyébként ez a jó a fegyverekben, hogy lehetsz 196cm, 130kg szén izom és tanulhatsz különböző harművészeteket gyerekkorod óta, ha az ellenséged pár méterrel távolabb van és már célra tart, akkor megfogsz halni. Kövezzetek meg, de szigorú szabályozással ezért kellene itthonra is fegyverviselési engedélyt adni. Legalább otthon lehessen tartani, az is elég lenne.

2023. márc. 29. 14:13
 6/18 anonim ***** válasza:
75%

"Szerintem egy nő alkalmatlan egy ilyen munkára."

A TEK erről valamiért megfeledkezett. Szerintem vedd fel velük a kapcsolatot és mondd el ezt nekik is. Biztosan értékelni fogják a szakértői véleményedet.

2023. márc. 29. 14:21
 7/18 A kérdező kommentje:
A nők fizikai ereje sokkal kisebb , min egy férfinak. Egy nő hogyan venne fel egy férfit ,ha esetleg meglövik és , hogyan vinne aréb teljese felszerelésben ? A ravaszt meghúzni valóban nem nehéz de akkor minek kell erőlét ?
2023. márc. 29. 14:36
 8/18 anonim ***** válasza:
93%
TEKnő :-)
2023. márc. 29. 16:12
 9/18 anonim ***** válasza:
92%
Roppant egyszerű oka van. Kényszerintézkedést nő ellen csak nő foganatosíthat, egyébként jogorvoslattal élhet a “sértett” :-)
2023. márc. 29. 16:14
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

"Mit keresnek nők a TEK-ben ?"

kb. egy-másfél milliót havonta.

2023. márc. 29. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!