Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit csináljak, ha csak teher...

Mit csináljak, ha csak teher lennék a hadsereg számára egy esetleges háborúban?

Figyelt kérdés

195 cm/105 kg vagyok, szóval csöpögök a hájtól. Egyszer sikerült 500 méter futnom egyhuzamban, de nagyon lassú vagyok. Eléggé fosok a haláltól, ráadásul még (szerintem) mozgáskoordinációs zavaraim is vannak. Ezt onnan szűrtem le, hogy a focilabda hiába gurul lassan, akkor is mellé rúgok. Kidobósnál még csak nem is közelíti meg a célt a dobásom. Számítógépen sem szoktam játszani, mert abban is nagyon szar vagyok, van, hogy a 2. pályáig sem jutok el. Jogsinál a forgalmi vizsgának is 3 alkalommal futottam neki :S Ez még semmi: lúdtalp+ gerincferdülés+ 4-es szemüvegem van.

Szóval lényegében mindenhez ügyetlen vagyok :( Mondjuk ez a mindennapokban nem jelent gondot, de szerintem veszélybe sodornám a többieket egy háborúban :(

Lelkileg sem bírnám ki, nem hiszem, hogy tudnék embert ölni. Maximum olyan munkára lehetne fogni, amihez ész kell, de ott is nagy a felelősség, és nem bírnám mentálisan, ha rajtam múlna néhány ember élete.

Mit tegyek ?

2010. okt. 7. 14:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

1. Fogyjál le.

2. Sportolj, gyakorolj. Rutintalan vagy a mozgásban, ennyi.

3. Nincs kötelező katonaság.

2010. okt. 7. 15:29
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
unokatesóm sem egy rambó, mégis tudott valamit kezdeni a katonságnál. Nem tudom pontosan mit csinált, talán valami adminisztratív munkát
2010. okt. 7. 15:36
 13/20 anonim ***** válasza:
56%

tökös nővér még lehetsz...

amúgy meg xard már le, nem csak a fronton lehet hasznossá tenni magad, hanem a hátországban is!

2010. okt. 7. 15:42
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem akarok katona lenni, azért írtam, hogy "esetleges háborúban". Gondolom akkor behívnának mindenkit.
2010. okt. 7. 16:32
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
Én még mindég nem értem miért akar bevonulni. Ha én például 150cm magas vagyok nem megyek szobafestőnek és kész.
2010. okt. 7. 16:33
 16/20 A kérdező kommentje:
Most én nem értem. Háború esetén a sorkatonaság lép életbe. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkit behívnak ?
2010. okt. 7. 17:03
 17/20 anonim ***** válasza:
51%
Én sem lennék néhány nyűgöm miatt alkalmas a harcra, a MH szerint, bár ez nincs így, mert egy jogszabályalkotó kötve hiszem, hogy jobban tudja mire vagyok alkalmas (versenyszerűen sportoltam és párszor teljesítmény túráztam, de ferde a gerincem). De nem ülnék itthon tétlenül :D. Csinálnék egy gerillacsapatot és úgy harcolnék :).
2010. okt. 8. 05:22
 18/20 anonim válasza:
78%

de úgy írod ezt a háborút,mintha legalábbis itt lebegne a levegőben a kirobbanása,közben meg szó nincs róla.

különben a mostani fiatalok nagy része alkalmatlan lenne ilyen feladatokra,lehet hogy én is,szóval fölösleges ilyenen parázni.

mellesleg a súlyod megfelelő,ha kicsit lötyögős vagy akkor kezdj el gyúrni,a forgalmi vizsgán abszolut nem extrém a 3 próbálkozás,sőt. ilyenek meg hogy milyen vagy kidobóban,meg fociban,hát ki a fenét érdekel?

ne csináld és kész. ja és gyűjtsd össze inkább azokat,amikben jó vagy.

2010. okt. 8. 10:57
 19/20 anonim ***** válasza:

Szervusz!

Az első dolog, ami furcsa, hogy nem kellene a körül fantáziálnod, hogy háború lesz. Miért lenne?

Egy háborúhoz több hónapnyi előkészület kell.

Fel kell halmozni ezt-azt...

Termelést át-, meg-, újjá szervezni...

Hadkiegészítési lépéseket kell tenni...

-Támadóként legalább 2 és fél, háromszoros túlerő kell ahhoz, hogy sikeresen befejeződhessen egy kitűzött katonai cél elérése.

Ne gondold, hogy ez mind titok tudna maradni hosszútávon!

Beszéljünk a békeidőről.

Ne ilyen negatív dolgokon filozófálj, hanem - JAVASLOM (!), - kezdjél el diszkréten sportolni! Nem olympiára készülsz, nem maratoni futásra, elég ha rendszeresen kocogsz egy kicsit, aztán egyre többet - távolságban.

Amikor van fizikai alapod, akkor nem növeled tovább a távolságot, - mondok egy távot, 4 km elég, - hanem a tempóval kezdesz el játszani, de kicsi távon, először...

Aztán, ahogy érzed, hogy már nem fulladsz annyira, - jobb esetben már meg sem izzadsz, - növelheted itt is a távot, de ha érzed, hogy nem tesz jót, "lépj vissza" egy fokozatot - ideiglenesen!

Amíg ezzel játszadozol, nézesd meg a szemedet, hogy gyógyítható-e, - és ne nyugodj bele - orvosi szakvélemény előtt, - hogy egyre vastagabb "akváriummal" jársz a fejeden!

Menj el, nézesd meg, - lehet - e tenni valamit, - és ha igen, tedd meg (!) azt a valamit, ami szükséges a boldogulásodhoz.

A harmadik vonal az, hogy keressél magadnak, tűzzél ki magadnak egyéb célokat is. Hobby, tanulás, bármi, - de el a depressziótól, minél hamarabb és messzebb!

Ha ez nem megy önerőből, akkor beszélj erről psychologussal is, - Ő egyértelműen választ fog adni arra szükség esetén, hogy "meg kell -e piszkálni az egyéniségedet", vagy sem!

Kezdj Magaddal valamit, - ami nem negatív, mert meghülyülsz!

Kérlek, fogadd meg a tanácsomat, - de legalább mérlegeld!

Sok sikert kívánok - pozitív céljaid eléréséhez!

2010. okt. 8. 16:05
 20/20 anonim válasza:
75%
Témán kívul:Annyit tudok mondani,hogy ne keseredj el,a sporttal kapcsolatban: a gyakorlat teszi a mestert és a krumplihámozásba is biztosan belejössz :)...A betegségeiddel kapcsolatban pedig csak annyit tudok mondani,hogy bízzál Istenben és kérd őt,hogy gyógyítson meg,hidd el hogy segíteni fog...
2010. okt. 21. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!