Ha leváltanák Amerikába "Bidé-t" és mondjuk újra Trump kerülne hatalomra akkor nagyobb eséllyel lenne vége a háborúnak rövid időn belül?
Csakhogy ez nem Orosz-USA háború, hanem Orosz-Ukrán háború. Legalábbis felszínen. Ha hagyjuk, akkor azt a tanulságot vonja le Putykó, hogy bárkivel harcolhat, bárkivel azt csinálhat, amit akar.
És ne higgyétek, hogy velünk jól bánna.
#12 Jaj, ugyan már. Az összes nagyhatalom úgy van vele, hogy "bárkivel harcolhat, bárkivel azt csinálhat, amit akar".
A magyarokkal pedig mindenki sz@rul bánik, maguk a magyarok is.
Nem lehet tudni, jelenleg tényleg úgy néz ki, hogy Trump lehet, hogy békét kötne a ruszkikkal.
Azonban volt már ilyen, Kennedy halála után a választási harcban Goldwater roppant harcias volt, keményen bírálta Johnsont, aki Kennedy alelnöke volt és a halála után betöltötte az elnöki posztot. Johnson tűnt a békésebbnek és meg is választották, erre - mint az közismert -, egyre, másra növelte a katonai létszámot Vietnamban, egyre jobban kiszélesítette a háborút, kőkeményen lépett fel, holott előtte mindenki azt hitte, véget vet neki.
Írtam, hogy Johnson is volt elnök, mert Kennedy alelnöke volt és amikor lelőtték automatikusan egy időre Johnson lett az elnök. Ez volt 1963 nov 22.-én és később 1965 jan 20.-án saját jogon is elnök lett, mert legyőzte Goldwatert a választáson, vagyis egy évnél tovább volt elnök korábban.
Nagy meglepetést okozott, mert mindenki háborúellenesnek gondolta.
Talán igen, de nekem erős a gyanúm, hogy a történelmi szituáció volt olyan, hogy Johnson belesodródott egyre jobban a háborúba és ugyanez megeshet bármelyik politikussal.
Biden is elég háborúellenes volt korábban, már régóta hangoztatta, hogy hagyni kellene Afganisztánt a fenébe és ahogy erre módja nyílt, ripsz-ropsz ki is vonta az USA csapatait, de Ukrajnába meg beletenyerelt és neki már nem könnyű onnan kiszállni, bár aligha gondolnám, hogy olyan nagyon hiányzott neki ez a konfrontáció, szerintem legszívesebben szunyókálgatna egy sort, ha elálmosodik.
Akárki jön utána, annak kezdenie kell ezzel a helyzettel valamit és nem biztos az, hogy a hatalomba kerülve azt fogja jónak látni, mint amit előtte gondolt róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!