Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Nagyapám szerint a nők nem...

Nagyapám szerint a nők nem valók katonának. Mindig azt mondja,hogy ha valaki nőként katonának áll, az "kanbirkás". Nektek, mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
2023. márc. 8. 12:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Az, hogy nagyapád kicsit korlátolt, bár abban lehet igaza, hogy a női katonák között több maszkulin típus van.
2023. márc. 8. 12:26
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Valamennyire igaza van nagyapádnak. Fura, mert azért a férfiak többsége erősebb fizikailag, mint a nők. Nyilván magasabb pozíciókban nem a fizikai erő dominál, hanem az értelmi képességek. De úgy általánosan a katonáról egy harcoló ember jut eszébe mindeninek. Nőknél nincs olyan nagy hagyománya a katonaságnak, mint a férfiaknál. Hagyományosan a férfiaké volt a háború.
2023. márc. 8. 12:45
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
öregapád meg nem való embernek.
2023. márc. 8. 12:47
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek, bár nem igazán tudom, milyen az a kanbirkás. Kiegészíteném azzal, hogy férfiak sem valók katonának, főleg harcok idején. Senki nem érdemel olyan sorsot, hogy meghaljon vagy megnyomorodjon pár "kanbirkás" vezető miatt.

( Tetszik a kifejezés :D )

2023. márc. 8. 12:55
 5/11 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem egy ember sem való katonának.
2023. márc. 8. 12:56
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
Jó részt igaza van az öregnek.
2023. márc. 8. 13:33
 7/11 anonim ***** válasza:
36%
Nagyon legörbült a szájuk a kis burokban nevelt balosaknak a kérdés alatt. Láttatok már cirkuszt? Vajon miért mindig a férfi artista tartja a nőt, és nem fordítva? A) mert ez egy káros, szexista sztereotípia, amit meg kell változtatni, vagy B) mert a férfi fizikailag erősebb, mint a nő?
2023. márc. 8. 14:14
 8/11 anonim ***** válasza:
37%

Szegénykém! Ugye azt sem érted, miért nem egy vézna, ám kanos pasas kapja el a jól megtermett ügyes másik pasast, hanem fordítva. Nem sok ismereted lehet a szerepekről.

Nagyapád képes hibásan látni a világot, ez csak annyit jelent.

#2 helyében elképzelem, milyen nehéz lehet egy jól megtermett rakétavetőt pontosan beállítani egy vézna ám eszes nőnek. Odamegy a megtermett ürge, na majd én segítek: .... és lövi a sajátjait.

A katonaság szükségessége mindössze azt mutatja, hogy még túl sok a megegyezésképtelen, embernek is gyenge politikus. Akinek a fantáiája csak a "nem akarja? majd lelövöm" sztereotípiág ér el.

2023. márc. 8. 14:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Katona csajjal ne kezdj, alapszabály!
2023. márc. 8. 18:08
 10/11 anonim ***** válasza:
8: Nem tudom, minek szólítottál meg, amikor pont azt írtam, hogy hiába egy harcoló erős férfi jut eszükbe az embereknek a katona szó hallatán. A fizikai erő bizonyos szinten, pozícióban nem számít. De persze muszáj volt beszólni :D
2023. márc. 9. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!