Nem t72 -t akartál írni?
Az oroszok emellett T90-es és armatákat is dobtak a frontra már.
A T62-es a világ első tankja volt, amely sima csövű ágyút használt, és sikeresen alkalmazta az APFSDS lőszeret. Ez azt jelenti, hogy nagyobb hatótávolsággal és átütőerővel rendelkezik. A T62-esnek négyfős legénysége van2, és sok alkatrésze megegyezik a T55-ösével.
A Leopard 1 egy nyugat-német tank volt, amely csavart csövű ágyúval rendelkezett (az L7-el), és csak APDS-T típusú páncéltörő lövedékeket tudott kilőni. Ez azt jelenti, hogy kisebb hatótávolsággal és átütőerővel rendelkezik. A Leopard 1-nek is négyfős legénysége van, és sok alkatrésze megegyezik az M48-as Pattonnal.
Ezek alapján úgy tűnhet, hogy a T62-es előnyben van a Leopard 1-gyel szemben. Azonban más tényezők is számítanak, mint például a páncélzat vastagsága és elrendezése, a mozgékonyság és sebesség, a célzó- és irányítórendszer minősége, valamint a legénység képzettsége és tapasztalata.
Ezeket figyelembe véve nem lehet egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hogy melyik tank jobb. Mindkét tanknak vannak erősségei és gyengeségei.
A Leopárd 1-esnél szándékosan kidobták a páncélzatot, még a 30 milis gépágyú is veszélyt jelent rá ...
A T-62-es az meg a maga idejében jó volt az APDS-ek ellen, és tisztességesen tunningolható Kontakt-5-össel és Enigma-kittel.
Mindkettő egyértelműen képes a másik kilövésére (már ha a Leopard 1-re gondolsz).
Itt leginkább az lesz a döntő, hogy milyen műszerezettségűek lesznek ezek a tankok (tehát hogy átesnek valamilyen szintű modernizáción), továbbá hogy mennyire vannak jó állapotban, ugyanis mindkettőt rég kivonták a hadrendből, ezek mind "konzervált" állapotból előkapart példányok.
Ismerve az orosz hadseregben uralkodó korrupciót és részben emiatt is tomboló forráshiányt, nem fogadnék a szolgálatba visszahívott orosz tankok jó állapotában.
"és tisztességesen tunningolható Kontakt-5-össel és Enigma-kittel."
Ez biztosan így van, de majdnemhogy lényegtelen, ugyanis az oroszok a jóval modernebb tankjaikat sem szerelik fel ezekkel. Miért pont az öreg vasakra pazarolnák őket?
A hírhedt tyúkketrec az nem gyári, standardizált, cucc, hanem a kiskatonák barkácsmunkája.
Ha nekem lenne gépem, én nem sajnálnám az időt és költséget a tunningra.
"A hírhedt tyúkketrec az nem gyári, standardizált, cucc, hanem a kiskatonák barkácsmunkája."
Ez így van.
"Ha nekem lenne gépem, én nem sajnálnám az időt és költséget a tunningra."
Hát csak ha nincs se idő, se a költségek nem biztosítottak, akkor tök mindegy, hogy mit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!