Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mikor lesz igazán nehéz a...

Mikor lesz igazán nehéz a fegyverhasználat?

Figyelt kérdés

Alapvetően szeretem a lőfegyvereket, lőttem is már többféle fegyverrel, de nem igazán sokat. Nekem úgy tűnt, hogy ha nem gyakorolt valaki nagyon sokat akkor is tud pár pontos lövést leadni, csak maga a fegyverhasználat nincs a "zsigereiben" és éles szituációban max a szerencse menthetné meg.

Én például 9mm pisztollyal pár lövést eléggé pontosan le tudok adni, de baromi lassan húzom meg az elsütőbillentyűt és egyhelyben állok és csak 1 célpontra lövök, ami mindig ugyanott van.

Szóval sok gyakorlás nélkül akár pisztollyal, karabéllyal, mesterlövész puskával is lehet egy-egy lövést pontosan leadni, csak hogyha a körülmények nem ideálisak, például pisztollyal gyorsabban kell lőni egymás után, gyorsabban kell elővenni, esetleg mozgó célpontra lőni, akkor válik nehézzé igazán? Vagy ha például mesterlövész puskával lő valaki, akkor ha mozogna a célpont, akkor lenne nehéz?

(Amúgy 9mm pisztollyal a lassú elsütőbillentyű meghúzás miatt lesz a lövésem pontosabb, csak egy tűzharcban nyilván erre idő sincs és mozog is a célpont.)

persze nyilván nem vagyok 100% ban pontos, de szerintem ahhoz képest, hogy nem lőttem sokat, jó voltam, de lenne hová fejlődni azért nyilván valóan, nem azt mondom, hogy nem.

2023. jan. 25. 23:45
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mikor az idő is tényező. Lassan pár pontos lövést leadni pár perc alatt megtanulsz.

De ha dinamikusabban akarsz lőni ott már tudni kell jól beállni is. Jól fogni is a fegyvert. és a sütőt gyorsan kezelni úgy hogy ne rantsd el. Ez több tényezőtől függ de nagyon túl van misztifikálva. Igazából önbizalom kell hozzá hogy eltudd hinni, de ehhez meg kell érteni hogy mit csinálsz máskülömben nem tudsod elképzelni sem a dolgot és fejlődni sem tudsz.

Például a fegyverfogásnál nem kell szorítani, Csak annyira kell fogni hogy ne lötyögjön a kezedben. Ha szorítod az ujjaid merevek lesznek rángatni fogod a sütőt illetve elfáradsz és a szokásosnál jobban fogsz remegni. Az hogy ne rúgjon az egekbe a lövést követően a csuklódat kell lezárni de úgy hogy a tenyered ujjaid ne feszüljenek a fent említett dolog miatt. Ennek ugyan az a módja mint mikor vizet öntesz egy üvegből akkor is lezárod a csuklódat. erre pedig nem árt ráedzeni, ezek pici mély tartó izmok egy hét alatt jelentősen meglehet edzeni azt.(de nem súlyzós edzés kell ehhez)

A Youtubet elkell felejteni, féligazságok vannak csak benne. Těvesen pedig az ember rendőrt vagy katonát kér fel hogy tanítsa meg. Ez meg nagy hiba , személyes tapasztalatból tudom őket nem tanítják erre (kivétel a TEK stb)

2023. jan. 26. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!