Lehet, hogy a következő 1-2 évben Ukrajna belefárad a háborúba és mégis beleegyezik a tűzszünetbe?
Ukrajna területe, Zsitomir - Vinnicja - Odessza vonalakban a Cári Oroszország része volt, a Szovjetunióban átszervezték, és váltak nemzetközileg elismert államhatárokká, de attól még értelmetlen elvitatni, hogy Oroszország részei voltak.
Ukrajnában nehéz lesz eltörölni az orosz múltat, mert Ukrajna és népe évszázadok óta Oroszország része volt. Sok vegyes házasság van. És önálló nyelvvel sem bírnak.
Akiket ukránoknak neveznek, azokat kis-oroszoknak hívták sokáig.
Amúgy mekkorának kéne lenni egy országnak ? Én pl. győri vagyok, és nem érzem hazámnak Szegedet.
Vagy egy Aix-en-Provence-i mennyire érezte ügyének, hogy a belga határra kell menni háborúzni ?
És Oroszországon belül is nagy távolságok vannak, úgy, hogy csak az európai Oroszországgal számolok, egy moszkvai az turistának érzi magát mind Szentpétervárott, mind a Krímben.
És a kijevi hogy viszonyul a Krímhez, amikor életében nem járt ott, de addig nem nyugszik, amíg kék - sárga zászló nem lobog Szevasztopolban ?
" Egy aprócska eltérés azért van. Azokban a haburukban nem túrt nyakig bele a fél világ és nem egy atom nagyhatalomnak ge*iztek. Ez így kicsit atirhatja a dolgokat."
Áruld már el uram-bátyám, hogy az említett listában hol nem voltak atomnagyhatalmak valamelyik oldalon? Segítek: mindben volt. :)
Sőt, tovább megyek: most sem gec..izik senki sem egy atomhatalommal. Egy atomhatalom ge...cikzik egy olyan országgal, aki mögé beállt a fél világ, miközben az agresszor mellé a világon senki. :)
A lengyelt és az oroszt rokonságba állítani meredek.
A szerbeket és az oroszokat is elválasztja a Kárpát-medence, meg a románok és bolgárok.
Az ukránok kapcsán statisztikákat tudok hozni:
Both Ukrainian and Russian are commonly spoken in Kiev. In the 2004 sociological survey, when the question "What language do you use in everyday life?" was asked, 52% says "mostly Russian", 32% "both Russian and Ukrainian in equal measure", 14% "mostly Ukrainian", and 4.3% "exclusively Ukrainian".
Ez van Kijevről.
Dnipro:
In a survey in June–July 2017,
- 9% of residents said that they spoke Ukrainian at home,
- 63% spoke Russian,
- and 25% spoke Ukrainian and Russian equally.[213]
Mykolaiv oblast has a dual-ethnic composition: The most common ethnicity is Ukrainian; but the most common language is Russian. As of 2017,
- 63% of the population spoke Russian at home,
- 7% Ukrainian,
- and 28% spoke both Ukrainian and Russian equally.[42]
A kijevit a Sevcsenkó Nemzeti Egyetem csinálta, a Dnyepropetrovszk és Mikolajiv / Nyikolajevit meg az USAID.
Annyira különbözik egymástól a két nyelv, hogy minden ukrán és minden orosz tökéletesen megérti egymást, biztos véletlenül hozták a kárpátaljai meg burját - mongol / tuvai "kódbeszélőket" a frontra.
A németnek is vannak olyan tájszólásai, amiből pl. egy berlini / bonni némettanár sem értene egy kukkot sem, mint a Plattdüütsch.
Akkor önálló nyelv a svájci német ? Vagy a bajor? "A bajor nemzet márpedig sosem volt német, támogassuk a hős bajorok szabadságharcát a német birodalmi / berliner elnyomás ellen!"
Nyugaton meg azt mondják, a nemzet nem más, mint egy tájszólás saját hadsereggel és hadiflottával...
Mi az hogy, putyinista ? Te meg ukrán nacionalista vagy ? Hogy milyen nagyszerű, ősi, és függetlenséget érdemlő nép az ukrán ?
Tégedet, és az ukrán bérkommentelő haverjaidat kéne kitiltani, nekem attól fordul ki a gyomrom, amikor azt olvasom, magyar fórumon, hogy Zelenszkij micsoda egy hős. Akik ilyeneket írogatnak, nem Kijevből, a lövészárok mellől, hanem Budapestről, vagy a Dunántúlról, vagy bárhonnan, de nem is Ukrajnából teszik.
Én vállalom, 2017-ben sem értettem, mi a különbség az orosz és az ukrán között, és azóta sem értem.
Biztos a nagy különbözőség eredménye, hogy az oroszok és az ukránok egymás hadifoglyaikhoz nem használnak semmilyen tolmácsot, hanem normálisan is el tudnak beszélgetni, ha nem szélsőségesek ejtik őket fogságba, a harc végeztével.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!