Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A gripenek képesek lennének...

A gripenek képesek lennének elsüllyeszteni egy repülőgép hordozót?

Figyelt kérdés
Bencsik András mondta,hogy ideje hadat üzenni amerikának és a környéken lévő amerikai kritikus infrastruktúra elleni támadás az jó lehetőség lenne.A térségben állítólag az Adriai tengeren van egy amerikai repülőgép hordozó vagy Németországban Rammstein bázis. Ezek ellen a magyar légierő képes lenne támadást végrehajtani?
2022. nov. 15. 10:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer már megtettük. Gondolom arról is születnének hasonló anekdóták :)

"A második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet. Ezután a következő beszélgetés zajlott le:

USA Külügyminiszter: - Mi az Önök államformája?

Magyar nagykövet: - Királyság.

- És ki a királyuk?

- Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.

- Ki a kormányzó?

- Vitéz Horthy Miklós tengernagy.

- És van Önöknek tengerük?

- Az nincs.

- Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?

- Nincs.

- Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?

- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...

- Értem. És azokkal természetesen hadban is állnak?

- Nem, ők a szövetségeseink."

2022. nov. 15. 15:55
 12/13 kürasszír ***** válasza:

# 11

Pontosítanék.

Egyrészt az anekdotában Románia és Szlovákia szerepelt, hiszen 1941-ben Csehszlovákia és Ausztria éppen nem léteztek.

Másrészt ez az anekdota hamis. Az USA pontosan tisztában volt Magyarország viszonyaival. Roosevelt elnök tudta ki Horthy, hiszen korábban haditengerészeti allamtitkár volt az amerikai kormányban, tehát tisztában volt vele ő is és az amerikai külügyminiszter is,

hogy Horthy a tengeri nagyhatalom Osztrák-Magyar Monarchia tengernagya volt.

2022. nov. 15. 17:43
 13/13 anonim ***** válasza:

#12 Kedves Kürasszír!

Mint már többször írtam, tisztelem a lexikális tudásodat és az éleslátásodat.

Viszont nem véletlenül írtam ehhez a vicchez hogy anekdota és nem véletlenül van idézőjelben a szöveg.

Ez az eset soha nem történt meg és főleg nem így de viccnek a elmegy, és ha pontatlanságok vannak benne az a szerző hibája én csak bemásoltam.

2022. nov. 16. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!