Honnan veszik sokan, hogy sorkatonaság lesz? Van ennek bármi alapja vagy miért van tele az oldal sorozós kérdésekkel?
Nekem teljesen világos, hogy lesz.
Sorkatonaságba való sorozás esetére kerültek kitételek a büntető törvénykönyvbe. Mit keres egyáltalán a Btk-ban sorozással kapcsolatos bűncselekmény? Ez már teljes egészében O1G műve. Előtte a sorkatonaság elítélt volt.
De szerintem valahogy szűkíteni fogja a behívottak körét. Nagyon óvatosnak kell lennie, mert a mostani esetleges sorkatonaság nem lesz pártsemleges, mivel a Fidesz kreálmánya. És nem biztos hogy jó ötlet lenne telerakni felfegyverzett ellenzékiekkel. Kénytelen lesz megoldani az esetleg behívottak ideológiai szelektálását.
Én a legkevésbé sem tartok tőle hogy behívnának. Annak idején megkaptam a munkásőr-alapképzést. Akár az első napon szétkapok, leolajozok, és összerakok nekik egy AK-t. Vagy bármelyik automata-félautomata, vagy akár manuális pisztolyt.
De ezt ők is tudják.
Jaj hagyjuk már ezt a "magyar volt katona" "a férfi volt katona" dumát. Az a tökéletes férfi, aki 70 éves, 125 kiló, és a termálfürdobol alig tud kimászni a nyakba akasztós műanyag penztarolojaval? Vagy aki 40 évesen alkoholista, olyan elviselhetetlen személyisége van, hogy 30-40 évig kutya sem néz rá? Akinek 40 évesen negyed tüdeje van meg, érszűkület meg miegymás?
A páva szó amúgy már 10 éve nem használatos kb. Szerintem te a fuc""oy-ra gondolsz. Azoknak a nagyrésze már a tiktok miatt edz, szóval jobb a fizikai állapota mint a nagy magyaroknak.
Ha annyira edesek az oroszok, akkor miért nem éltek ott?
“ hogy a hadiállapot kihirdetésével rendkívüli jogrend lép életbe amiben nincs szükség népszerűségre”
És a rendkívüli jogrend szerinted a végtelenségig tart? Egy átmeneti intézmény.
#26-nak:
Mert háborús vészhelyzet van, igaz? Van a faxt. Az a demokratikus alapjogok felfüggeszthetőségéhez kell, meg a rendeleti kormányzáshoz.
Valamire készül a csúti mangalica. A következő lépése a mondva-csinált hadiállapot kihirdetése lesz. Onnantól a kormánnyal szembemenőkkel statáriálisan járhatnak el.
27: Mintha ez valami új dolog lenne. 2015 óta egyik rendkívüli jogrendből a másikba kullogunk, ha kellett létre is hoztak egy újat amit be lehet vezetni, ez az Alaptörvény úgyis elbírja. Egyszerűen találtak egy ürügyet amivel fenn lehet tartani azt amit eddig csináltak, ez alapján nem jósolnék rögtön világvégét.
Én arra a felvetésre reagáltam, hogy hadiállapot esetén el lehetne kaszálni a választásokat, ergo mindegy lenne a támogatottság. Az egyik, hogy ez hülyeség mert akkor sem mindegy legfeljebb nem jogszerű eszközökkel adnak hangot az emberek. A másik hogy tényleges diktatúra kiépítését egy ilyen jogrend állandóvá tételével, jelen helyzetben, Európának ezen a részén, ebben a politikai szövetségi rendszerben lehetetlennek és öngyilkosságnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!