Amíg volt sorkatonaság, mi történt akkor, ha valakit pont a bevonulás előtt ért baleset?
"Kivéve, ha az illetővel ez 2003-ban vagy 2004-ben történt. Mert akkor nyilván megúszhatta."
Az biztos nem úszta meg mert ha akkor érte akkor ment polgári szolgálatra az meg ordas cumi, ráadásul dupla annyi idő.
"90-es vagyok, és nem kerültem be, de már csak hallomásból is elég rosszat és negatívat hallottam a sorkatonaságról"
És mindig ezek, akik soha nem is voltak hallottak rosszat. :)
Na most leírom a tutit...
(saját történet)
1997 ben volt egy balestem ami miatt korházba kerültem meg kellett mütenia lábam.
Kb 10 napot voltam bent.
Közben anyám mikor jött be látogatni, hozta a sorozási behívómat amit akkor hozott a postás. Háziorvos által adott papirt feladta anyám postán, igy nem kelett mennem a sorozásra.
Rá kb másfél évre jött újra egy levél hogy menjek sorozásra, de még a két évvel ezelőtti balesetből kifolyalag megint meg kellett müteni, a másik térdemet is, és éppen gyógyulóba voltam, gyógytornára jártam még sántitottam!
Na erre a második sorozásra már elmentem, vittem az orvosi papírjaimat,
A sorozás egy tesztkérdéses tesztel kezdődött, amit még ki is töltettek velem, aztán következett az orvosi viszgálat, mikor bemész és ott űl veled szemben vagy 4-5 ember(gondolom mind orvos)
Na ők egyből megkérdezték van-e betegségem panaszom orvosi igazolásom amit szeretnék elővezetni.
Ekkor odadtam az orvosi papírjaimat, a mütétekről+ volt papirom a házipor allergiámról is.
Közölte a doki, (kb ezt mondta kicsit viccelődve)) Hogy akkor magából nem lesz katona, ha ezt nem tudja elfogadni akkor 30 napja van fellebezni! Na én elköszöntem és nem fellebeztem:)
Igy kaptam kétszer behívó papirt a sorozásra, és igy voltam egyszer sorozáson, és igy kaptam a sorozáson végül egy olyan papirt amin az a betűkód ált(már nem emlékszem melyik betű volt az) ami azt jelentette hogy "katonai szolgálatra, véglegesen alkalmatlan)
Ez a történeta 90 es évek végéről van!
26: A véglegesen alkalmatlan az E-kategória, én is azt kaptam.
27: Nem feltétlenül a következővel, ahogy azt a 26-os példája is mutatja. Gondolom, azt azért nézték, hogy milyen betegségről vagy balesetről van szó. Egy lábtörés alapból ugye kb. 6 hét alatt gyógyul be, de utána azért még valószínűleg nem alkalmas rögtön az illető gyakorlatozásra, igy érthető ha inkább vártak másfél évet a következő behívással.
"És mindig ezek, akik soha nem is voltak hallottak rosszat. :)"
És mindíg azok mesélik akik voltak és átkozzák a fél-egy évet amit elvettek teljesen feleslegesen az életükből hogy alkoholista kisebbségi komplexusos parancsnokok rajtuk vezesse le otthon megverte őket az asszony.....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!